2011-04-27

Linköpings Skolmusikkår

http://www.lsmk.se/SMK/Valkommen.html

Linköpings skolmusikkår är inbjuden att till att representera Sverige i juli nästa år vid VM i Canada.
Fantastiskt att de fått erbjudandet! Linköpings Skolmusikkår är den enda paradorkester som finns i Linköping.
Leif Wangin är deras ledare sedan 15 år och han leder sina ungdomar i ur och skur.
Lyssna på dem? Klicka nedan!
http://www.lsmk.se/SMK/SMK_pa_Youtube.html

Två besök

Vi har under senaste tiden haft två utländska besök som jag inte kunnat skriva om innan de inträffat. Orsaken? Säkerhetsskäl!
Jag är mycket medveten om att det behövs ett genomtänkt säkerhetsarbete som inbegriper ett skydd för besökare. Men det är också så att genom att man inte i förväg kan annonsera sådana besök så får sig det öppna samhället sig en riktig törn - och jag tycker inte om det.
Naturligtvis vill jag inte bidra till att försämra säkerheten för besökare men det känns som vi importerar utländska konflikter till oss på en lokal nivå där de inte hör hemma.
Liksom fotbollsvåldet är hot om politiskt våld på en väldigt låg nivå. Naturligtvis kan man hålla på olika lag eller på olika partier, men att bruka våld är helt förkastligt för ett samhälle som vill utvecklas demokratiskt.

Fotbollsvåldet

Ett konstigt begrepp egentligen men det pratas ändå om fotbollsvåld. Efter den sista incidenten med linjedomaren som fick en rökbomb i sitt ansikte så gör min partikamrat och landshövding Per Unckel entré i MorgonTV-studion och pratar om problemen som finns inom fotbollen Det är är bra och nödvändigt att vi  nu kan få en företrädare som ser över hur man ska kunna förändra det så negativa fotbollsryktet som bara eskalerar.
Själv känner jag ibland en extrem ovilja att mina skattepengar ska gå till att bevaka ungdomshuliganer från Stockholm eller från annan ort när de ska lotsas till och från matcher (gäller förstås även om det skulle gälla Linköpingsmatcher med Linköpingslag).

Jag tror och vet att skattepengarna kan användas bättre. Ett förebyggande arbete med ungdomar är att föredra istället för dagens bevakningsuppdrag.För det är faktiskt det som sker med skattepengarna. Polisen får sätta till enorma summor för bevakningen i form av inkallad personal och därmed också miljonkostnader.

Har någon hört talas om handbollsvåld? innebandyvåld? tennisvåld? Nej!
Det här med fotbollsvåld är en kultur som herrfotbollen måste göra sig av med om inte det ska gå åt pipsvängen med åskadartillströmningen. Vanligt folk vill se på fotboll utan att behöva vara oroliga!!

Ikväll

Under tiden mellan 17.00-- 19.00 ikväll var jag och en representant för (sd) på plats i Medborgarkontoret City (Biblioteket) . Under våren och försommaren kommer alla partier att  finnas där vid olika tillfällen. Tillströmningen av medborgare som vill ställa frågor är inte så stor men en och annan kommer ändå med sina hjärtefrågor.
Idag hade en elev från en gymnasieskola flera frågor om invandring att ställa. En annan om politikens villkor och vad man blir efter livet som politker?  En tredje var invandrare och hade flera frågor om hur man kommer igång med en innovationside. En fjärde om hur (sd) ser på invandrare.
Välkommen med din fråga, du kan också ställa den via bloggen. 
Här är en bild från Medborgarkontoret i Skäggetorp

Maratonmöte i fullmäktige

Gårdagens möte blev ett maratonmöte men innehöll den så viktiga nämndberättelsen som varje nämnd har att avge för det gångna året 2010.
Frågan är hur man ska göra i annat fall. Vi måste redovisa och berätta om verksamheten och om måluppfyllelsen och bevilja ansvarsfrihet för varje nämnd.
Där har vi inget att välja på. Budgeten däremot har vi numera förlagt på 2 år, just för att få lite ro och för att hinna med de prioriteringar som vi vill göra. Det är sällan man hinner allt under ett enda år, varför alltså en två-årsbudget visat sig fungera bättre. Skattesatsen måste vi däremot fastställa varje år. 
Trött efter maratonmöte

Bloggarkiv