2011-04-27

Fotbollsvåldet

Ett konstigt begrepp egentligen men det pratas ändå om fotbollsvåld. Efter den sista incidenten med linjedomaren som fick en rökbomb i sitt ansikte så gör min partikamrat och landshövding Per Unckel entré i MorgonTV-studion och pratar om problemen som finns inom fotbollen Det är är bra och nödvändigt att vi  nu kan få en företrädare som ser över hur man ska kunna förändra det så negativa fotbollsryktet som bara eskalerar.
Själv känner jag ibland en extrem ovilja att mina skattepengar ska gå till att bevaka ungdomshuliganer från Stockholm eller från annan ort när de ska lotsas till och från matcher (gäller förstås även om det skulle gälla Linköpingsmatcher med Linköpingslag).

Jag tror och vet att skattepengarna kan användas bättre. Ett förebyggande arbete med ungdomar är att föredra istället för dagens bevakningsuppdrag.För det är faktiskt det som sker med skattepengarna. Polisen får sätta till enorma summor för bevakningen i form av inkallad personal och därmed också miljonkostnader.

Har någon hört talas om handbollsvåld? innebandyvåld? tennisvåld? Nej!
Det här med fotbollsvåld är en kultur som herrfotbollen måste göra sig av med om inte det ska gå åt pipsvängen med åskadartillströmningen. Vanligt folk vill se på fotboll utan att behöva vara oroliga!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv