2008-10-11

2008-10-09

KFG invigt

Kompetens och förändringsgruppens nya kontor i Linköping är nu invigt. KFG som företaget heter är ett komplement till Arbetsförmedlingen och är Sveriges Privata jobbförmedling.
Att vi nu får ett komplement som kan hjälpa till med att dels rekrytera personal och också hjälpa människor till nya jobb är bra och vitaliserar aktiviteten på jobbområdet.
Jobb och utvecklingsgarantin och jobbgarantin för ungdomar är de uppdrag som KFG utför, de är några av regeringens verktyg för att få den som är arbetslös att komma närmare arbetsmarknaden.

2008-10-08

Vi behöver mer av samverkan

Inom kort skriver vi i Linköpings Kommun ett samverkansavtal med Polisen om att förebygga brott bland unga. Ett sådant avtal kommer att ge oss en bas att stå på för ett utökat samarbete och förståelse för varandras arbete, men det är inte huvudsaken. Ungdomarna måse vara i fokus för arbetet, det går inte att låsa fast sig i den egna kommunala strukturen eller i polisens organisation. Jag hör alltför många vittna om hur våra organsiationer låser eller stänger ute ett bra samarbete.
Det här kan inte forftsätta, varje ungdom som kan räddas undan en kriminell framtid är en vinst för sig själv, för sin familj och för samhället. Att vara ung är att söka sin identitet, men vi vuxna ska hjälpa till om man hamnat snett. Inte vara förlamade.

Bloggarkiv