2012-05-23

Beatrice Ask

Idag är Justiieminister Beatrice Ask på besök i länet, jag ska träffa henne tillsammans med de personer som jobbar i projektet Social Insatsgrupp. En grupp med goda framgångar när det gäller att hämta upp ungdomar som begått brott och som fastnat i brottslig verksamhet. Det är ett samarbete mellan socialtjänst, skola, polisen, kriminalvården och arbetsförmedlingen.
Idag är det 15 ungdomar och 2 vuxna avhoppare som är aktuella i social insatsgrupp. Linköping har lyckats bra med samtycke från ungdomar ( i vissa fall föräldrar) att delta.  En nog så viktig del i upplägget, man måste vara motiverad och sekretessen som annars finns mellan myndigheter, slopas i och med samtycket.

H.K.H. Prinsessan Estelles dopgåva

Landshövding Elisabeth Nilsson överlämnar Östergötlands dopgåva, en naturstig vid Tåkern. En liten svan, tillverkad av Anders Lindkvist instoppad i en svepask överlämans på en kudde med tyg av dräll från Östergötland.
Inga andra ord behövs, bilden är strålande, eller hur?Bilden har jag hämtat från länsstyrelens hemsida.
http://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/Sv/Pages/default.aspx

Gemensam framtid

I helgen deltog jag när Missionskyrkan , Metodistkyrkan och Babtiskyrkan  invigdes till en ny kyrka, Gemensam framtid.  En färd framåt i ett nytt landskpa för de tre kyrkorna med tre kyrkoledare . Hur framtiden kommer se ut är väl inte klart ännu men på den första kyrkokonferensen som hölls under dagarna i Linköping, togs en del viktiga beslut.   Det var intressant att få delge kyrkorna mina egna synpunkter under ett seminarium på lördagen. Som jag ser det är det ett stort värde  att kunna mötas på gemensamma arenor och för en gemensam delaktighet i aktuella frågor för medborgarnas bästa.  Dialogen mellan politiken och såväl kyrka som civilsamhälle är viktigare idag än någonsin tidigare. 

Bloggarkiv