2012-09-21

"Hoppa av"

Nästa vecka kommer jag träffa kriminalvården, polisen och frivården. Syftet med mötet är att försöka hitta en modell för dem som vill hoppa av kriminell verksamhet. Det finns de som tröttnat på den utsatta roll de skaffat sig under tiden som kriminell. Men det verkar vara svårt att hoppa av. Både rädslor och hot finns med i paketet om man ska hoppa av men också en undran över vad som kan komma istället.
Jag ser ljust på att vi ska kunna samla oss till något konkret. Både i Linköping, Norrköping och Motala finns intresse för att hitta vägar för avhopp.

Hemslöjden

Imorgon återinvigs Hemslöjden efter de omfattande renoveringar som skett under sommaren. Hemslöjden är tillgänglighetsanpassad, ombyggd och uppfräschad så att möjlighet till kurser och utbildning kommer fungera på ett bra sätt framöver. Det är främst magasinsbyggnaden som fått en uppfräschning.
Men en nyhet är också att Gysinge flyttar in i Hemslöjdens butik, nu blir byggnadsvård möjlig att planera på plats i butiken istället för att man måste åka långväga för att hitta produkterna eller som tidigare alternativt handla på nätet.  Ska man renovera finns fr.o.m imorgon möjlighet att ta och känna på sakerna direkt i butiken.
Hemslöjden fyller 100 år i år, landet runt, det har väl inget missat.
Välkommen på återinvigningen!

City Art Link och East Sweden

Imorgon invigs City Art Link i Linköping, det är ett 20 tal aktörer som tillsammans öppnar upp för en hel dag med kulturen som bas och inspiratör. Närproducerad kultur är det lite kittlande namnet och jag tror det här är en av Linköpings kommande näringsgrenar.
Vi behöver lyfta Linköping,  inte bara inom greentech och it-teknologi,  utan också inom kulturområdet.

Business Arena är en årligen kommande mässa i Stockholm, en mässa som jag besökte härom dagen och fick tillfälle att tala på. Tillsammans med Eva Andersson från Norrköping stod jag inför ett hundratal investerare och fastighetsägare, vårt syfte var att presentera  regionen East Sweden som en stabil region att etablera nytt boende och fastigheter för kontor och service. Kulturen fick också där en egen tråd, en tråd som jag tror måste finnas med för att det ska kittla till lite extra och att vilja investera här.
Både människor och företag trivs bäst där kulturen blomstrar.
Vi ses imorgon!

Bloggarkiv