2008-10-02

Onykter ekorre

I vår skogsbacke hittade jag häromdagen en ekorre som verkade totalberusad. Han eller hon, vem vet skillnaden, halvlåg och smaskade på ekollon. Bakom ekorren landade fyra skator som nyfiket drog ekorren i svansen. När jag gick nära för att se hur det stod till, kikade den på mig med en blick som såg men inte brydde sig. Vackra brun ögon som inte riktigt registrerade varken mig eller skatorna. Obekymrat låg den på marken en halvmeter från mig och fortsatte äta på sina ekollon. En märklig händelse, och så småningom försvann den.
Häromdagen såg jag en pigg, lite skygg och skuttande kompis till ekorren i Domkyrkoparken, det kändes väldigt bra!

2008-10-01

Från 42:a till 6:e plats

Under dagen presenterades Årets Företagarkommuner i Sverige. Det är ett gemensamt projekt mellan Företagarna och UC. Resultatet visar att företagen i Linköping utvecklats bäst i Östergötland. Även i den stora riksrankingen avancerar Linköping kraftigt från en 42:a plats till en sjätteplats.
Syftet är att uppmärksamma de kommuner där företagandet utvecklats bäst det gångna året. Genom att väga samman företagens omsättning, vinst, kreditvärdighet presenteras ett index som resulterar i en riksranking och här nu Linköping avacerat rejält. Mycket roligt för Linköping, men inte bara en händlelse utan frukten av ett målmedvetet arbete!

2008-09-30

Rumänien

Även Rumänien är intresserade av Svensk Biogas. Landshövding, Gheorghe Bunea Stancu, som bor i Braila, berättar för mig att man har stora problem med kadaver från slakthusen i hans region.
Likaså att man är till stora delar beroende av gas i sin fjärrvärmeanläggning.
Kanske återser vi landshövdningen igen, i Rumänien verkar han och hans likar ha stor bestämmanderätt över sin region och inte heller var han främmande för att besluta sig bums för att köpa svensk kunskap.

Bloggarkiv