2009-10-17

Kvinnor - Tjejer ,vill några av er se hockey och prata trygghetsfrågor

Den 26 november är det min tur att låna hockeylogen som hyrs av Linköpings Kommun i Cloetta Center.
Jag vill gärna ha sällskap av andra kvinnor, damer och tjejer som kan tänka sig att också prata lite om trygghetsfrågor.
Vad är trygghet för dig? Trygghet i hemmet kanske, trygghet på stan, i trafiken, eller någon annanstans.
Logen är inte stor så det finns så många platser, först till kvarn alltså.(Du betalar ingenting för att se matchen, förtäring ingår!)
Det skulle vara roligt att få med lite olika åldersgrupper tycker jag förstås så ett visst urval kanske ändå måste ske. Du måste inte gå i skola eller jobba, alla är välkomna!

Välkommen att maila mig på annhje@linkoping.se för att anmäla dig. Skriv "Hockey" som rubrik!
Datum Torsdagen den 26 november, klockan 19.00 LHC- Frölunda , obs vi träffas redan klockan 18.00!
"OBS Jag kommer vid senare tillfälle att bjuda in killar och män till en liknande träff!OBS"

20 år med barndiabetesfonden

Igår kväll firades Barndiabetesfonden 20 år med en festlig gala. Kronprinsessan närvarade och fick ta emot några rosor från 5 alldeles charmerande små flickor. Eddie Oliva hade komponerat en sång till kronprinsessan som han framförde på ett härligt sätt tillsammans med de små barnen.
Kronprinsessan är en lysande personlighet med stort djup och intresse för det mesta av allt man komma på att prata med henne om.
Jag fick tillfälle att sitta nära henne och jag ser att vår blivande drottning har allt man kan önska sig av inlevelse och förståelse för stort och smått. Naturligtvis var det diabetsfrågorna som var mest på tapeten under kvällen, men även annat.
Förre Statsminister Ingvar Karlsson gästade också galan , även han har under de senaste 8 åren varit aktiv och engagerad i Barndiabetesfonden.
Vårt Linköpingsnamn för kvällen var förstås Johnny Ludvigsson, en man med brinnade passion och nyfikenhet för sitt livsuppdrag, att lösa gåtan med diabetes.

2009-10-13

LFC och cupen

Grattis till LFC och cupvinsten. Andra året i rad, det är så kul och ändå inte helt självklart.
Men tjejerna är så "målmedvetna" och drivna och de vet förstås vad som krävs för att ta hem priset.
Caroline Seger lovade ju också att ta hem cupen. Jag kommer sakna Carolines positiva sätt och framtoning även när det gått lite sämre för laget. Hon ska ju lämna laget och landet.

Hennes personlighet och hennes sätt att peppa sig själv och de andra i laget la jag märke till när jag förra året fick nöjet att träffa laget lite mer på nära håll.
Det är något som man träffar på ibland, unga människor, ofta idrottare som kan peppa sig själva och andra till att tro på sig själva och sin förmåga.
Den glöden skulle jag önska att fler kunde få ta del av, jag tänker på andra ungdomar som kanske går arbetslösa eller inte hittat sig själva i tillvaron.

2009-10-11

Lovisa

Lovisa är en tjej som går högstadiet , 9:an. Förra veckan "praoade" hon hos mig och hos andra med ledande poster inom Stadshuset.
Den här tuffa tjejen skrev först till Statsministern, blev hänvisad till Riksdagen och fick en vecka där med en riksdagledamot. För att bygga på kunskapen bad hon också om en vecka hos oss på den kommunala nivån.
Det är bra att ungdomar intresserar sig för hur samhället är uppbyggt. Ibland säger undersökningar det motsatta, men nyligen såg jag en undersökning som gjordes 2007, där visade det sig att ungdomar och vuxna delar intresset för frågorna i topp.
På första plats kommer arbete och sedan i fallande skala övriga frågor, sjukvård och miljö är
två andra frågor som kommer bland de fyra första.

Bloggarkiv