2009-12-04

Linköpings Kommuns stipendiater 2009


Årets mottagare av Linköpings kommuns kulturstipendier är konstnär Fredric Ilmarson, dansstuderande Irina Solovyova och musikalartist Frida Modén-Treichl. Lennart Johansson, Otek Kuzminski och Inga Wallenquist är årets honnörsstipendiater

Linköping - Köpenhamn

Flygbolaget NextJet utökar dagens två avgångar från Linköping till Köpenhamn till totalt fyra dagliga avgångar från 1 februari 2010. Satsningen innebär att NextJet möter regionens efterfrågan på ökad turtäthet mellan Linköping och Köpenhamn. Produkten är integrerad med SAS och övriga flygbolag som opererar från Kastrup.

- NextJet har länge sett potentialen i Östergötland och väljer nu att storsatsa för att möta marknadens efterfrågan på fler avgångar till Köpenhamn, säger Magnus Ivarsson, VD, NextJet.

Trafiken kommer att bedrivas med en Saab 340 och man är redo att utöka kapaciteten i takt med att efterfrågan växer. Tidtabellen är ännu inte fastställd men planen är att erbjuda regionen avgångar morgon, lunch, eftermiddag och kväll.

2009-12-02

Trygghetsprogram för moderaterna

Ikväll lägger vi sista handen på moderaternas trygghetsprogram inför nästa mandatperiod. Tillsammans med Alliansen fortsätter vi vårt gemensamma arbete inför de kommande åren.

2009-12-01

Viseringsfrihet

Viseringsfrihet för medborgare från f.d. jugoslaviska republiken Makedonien, Montenegro och Serbien

Rådet för rättsliga och inrikes frågor beslutade igår om viseringsfrihet för medborgare från f.d. jugoslaviska republiken Makedonien, Montenegro och Serbien vid inresa i EU/Schengenområdet.


- De medborgare från dessa länder som vill fira jul hos släkt och vänner i Schengenområdet kan nu göra det utan att behöva visering. Banden mellan de tre länderna och EU stärks genom detta beslut som är av stor betydelse för utvecklingen av våra relationer. Jag ser fram emot den dag då vi också kan vi kan besluta om viseringsfrihet även för Albanien och Bosnien och Hercegovina, säger migrationsminister Tobias Billström.

2009-11-30

Parma - Italien


Imorgon kommer ett besök till LInköping från Parma i Italien. De vill gärna se Stolplyckan, det område med bl.a ett kollektivhus som skapades under 1970-talet när ett gammalt bostadsområde I Linköping revs.
Idag har kommunen bl.a ett servicehus i området och ett särskilt boende för personer med diagnosen Aspbergers sjukdom.



Italienarna ska sedan få en guidning i Gamla Linköping.

Bloggarkiv