2008-10-23

LFC:s Silver i Damallsvenskan

Ikväll har Linköpings Kommun och Nulink firat LFC:s tjejers silvermedalj med en middag på Konsert & Kongress. En mycket trevlig händelse och det tack vare tjejerna själva som bidrog med sång, rop och allmän peppning av varandra och alla frivilligarbetare,tränare m.fl. som de har runt kring sig och som hjälper laget att fungera. Nu tar de sats inför lördagens cupmatch mot Umeå. Hoppas nu de klarar matchen och tar hem guldet i cupen.
Linköpings Kommun vill tacka LFC för en mycket framgångsrik säsong!

Samverkan för ungdomar

Att kommunerna nu arbetar för att tillsammans med polisen skriva överenskommelser som handlar om att minska ungdomsbrottslighet är ett stort framsteg. Skola, socialtjänst och polis måste bli bättre på att samverka för ungdomarnas skull.
Det är något av det allra viktigaste vi har att ägna oss åt under år framöver. Varje ungdom som kan räddas från narkotika eller brottslighet är i sig en framgångsaga. Nu gäller det för oss vuxna att vässa oss så till den milda grad att vi inte låter någon falla mellan stolarna. Det borde inte vara fallet men har förstås hänt ibland. Vi ska tillsammans klara av arbetet med att nå vårt mål med samarbete.
Inom kort kommer vi skriva under för Linköpings Kommun.

2008-10-22

Krisledningsnämnd

Om det inträffar en olycka som är av extrordinär karaktär så kan Linköpings kommun genom sin krisledningsnämnd=kommunstyrelsen ta över en del uppdrag för att samordna insatserna.

Normalt gäller dock att den ordinarie organisationen arbetar som vanligt men att man i varierande grad beroende på omfattning av händelsen sätter igång sin krisledningsstab och den strategiska ledningen.
Räddningstjänsten har ett omedelbart ansvar om det gäller olyckor där räddningsstjänst är inblandad. Räddningstjänsten leds av en ansvarig räddningledare som i sin tur rapporterar till kommunens till krisledningsstab.
Idag har vi övat på olika scenarier för olika typer av händelser. Det känns ovärderligt att göra sådana övningar med jämna mellanrum.

2008-10-21

Kommunal skattesats

Till förslag på skattesats för 2009 föreslås 20:40%, alltså en oförändrad kommunal del av skattesatsen för invånarna i Linköpings Kommun.

Jönköpings kommun tänker höja sin skattesats i den här tiden av dystra tillväxtprognoser, eftersom att man ser sig tvungen till det.

Linköpings Kommun har sedan tidigare den lägsta skattesatsen i regionen, den nivån kommer förmodligen att bestå.

2008-10-19

150 år , Linköpings Missionförsamling

I går kväll firade Linköpings Missionsförsamling sitt 150 års jubileum. Linköpings Kommun uppvaktade och grautlerade. De 150 åren illustrerades genom en kavalkad på en uppbyggd catwalk genom att där ge en återblick till hur Linköping kommit att få sin församling och hur den utvecklats genom åren. Församlingen tillhör en av de kyrkor som tillsammans med många andra utgör en viktig och betydelsefull del av vårt samhälle. Eftersom att kyrkorna idag står öpnna för så mycket av annan verksamhet än den rent andliga så har de kommit att bli mötesplatser för många fler än de allra mest invigda.

Det här är förstås en överlevnadsstragegi men också ett sätt att visa för andra vad man står för. Vi människor behöver värden att samlas kring och jag tror att kyrkans värderingar passar många av oss svenskar.

Naturligtvis inte alla, långtifrån. Men en sak är klar, utan kyrkan blir vårt samhälle så mycket fattigare och i stunder av kris, vet jag att många söker sig just till kyrkan för att kunna finna tröst och få ordning på sina liv. Denna kraft ska inte underskattas.

Förbundsstämma

I lördags höll moderaterna sin extra förbundsstämma i Linköping. Syftet att få fram en annan valberedning inför nomineringsproceduren av riksdagskandidaterna lyckades och ny ordförande blev Anders Senestad. Personligen är jag tveksam till vilken nytta hela den uppståndelsen gjort. Alla nyinvalda har säkert en egen personlig uppfattning om Gunnar Axén, vilkens person det hela handlar om. Det vore helt omrimligt att tro att de som nu invaldes skulle vara helt nollställda, skillnaden är bara att de inte offentligt gått ut och talat om sin åsikt i frågan.

Rykten och föreställningar, fakta och värderingar kommer att följa alla dem som på något sätt utmärker sig såsom Gunnar och hans sambo kommit att göra.
För ett parti kan det aldrig vara bra att ha kandidater/medlemmar som är eller varit föremål för en förundersökning. Time Out är ett beprövat sätt att i sådana fall få lite lugn och ro och ev. sedan komma tillbaka till politiken.

Europaparlamentet

De senaste dagarna har jag ägnat åt Europadagarna som moderaterna anordnade i Stockholm.
Det är nödvändigt att nu gå igång med att lyfta frågan om valet till Europaparlmentet och vårt ordförandeskap i EU nästa år.
Jag är en av moderaternas kandidater till Europaparlamentet 2009, detta tillsammans med 50 andra från hela landet.
Min förhoppning är att vi nu ska få fram en lista med moderater som på samma sätt som tidigare kan påverka de kommande 5 årens utveckling av Europapolitiken.
En kampanjblog kommer snart men så länge kan man gå in på www.moderat.se för att få en inblick i frågorna.

Bloggarkiv