2008-10-19

150 år , Linköpings Missionförsamling

I går kväll firade Linköpings Missionsförsamling sitt 150 års jubileum. Linköpings Kommun uppvaktade och grautlerade. De 150 åren illustrerades genom en kavalkad på en uppbyggd catwalk genom att där ge en återblick till hur Linköping kommit att få sin församling och hur den utvecklats genom åren. Församlingen tillhör en av de kyrkor som tillsammans med många andra utgör en viktig och betydelsefull del av vårt samhälle. Eftersom att kyrkorna idag står öpnna för så mycket av annan verksamhet än den rent andliga så har de kommit att bli mötesplatser för många fler än de allra mest invigda.

Det här är förstås en överlevnadsstragegi men också ett sätt att visa för andra vad man står för. Vi människor behöver värden att samlas kring och jag tror att kyrkans värderingar passar många av oss svenskar.

Naturligtvis inte alla, långtifrån. Men en sak är klar, utan kyrkan blir vårt samhälle så mycket fattigare och i stunder av kris, vet jag att många söker sig just till kyrkan för att kunna finna tröst och få ordning på sina liv. Denna kraft ska inte underskattas.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv