2008-10-19

Förbundsstämma

I lördags höll moderaterna sin extra förbundsstämma i Linköping. Syftet att få fram en annan valberedning inför nomineringsproceduren av riksdagskandidaterna lyckades och ny ordförande blev Anders Senestad. Personligen är jag tveksam till vilken nytta hela den uppståndelsen gjort. Alla nyinvalda har säkert en egen personlig uppfattning om Gunnar Axén, vilkens person det hela handlar om. Det vore helt omrimligt att tro att de som nu invaldes skulle vara helt nollställda, skillnaden är bara att de inte offentligt gått ut och talat om sin åsikt i frågan.

Rykten och föreställningar, fakta och värderingar kommer att följa alla dem som på något sätt utmärker sig såsom Gunnar och hans sambo kommit att göra.
För ett parti kan det aldrig vara bra att ha kandidater/medlemmar som är eller varit föremål för en förundersökning. Time Out är ett beprövat sätt att i sådana fall få lite lugn och ro och ev. sedan komma tillbaka till politiken.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hur tänkte du nu? Spelar det ingen roll vad rättsprocessen kommit fram till. Menar du på fullt allvar att politiker ska ta time out om utsatts för en ryktesspridning som inte ens räckte för ett åtal? Än mindre en rättegång?

Hur står det till med rättsuppfattningen inom Moderaterna?

Anonym sa...

Jobbat som partistrateg i ett tidigare liv, eller?

Unknown sa...

Det är uppenbart att det finns en väldigt stor förtroendeklyfta inom delar av förbundet för Gunnar Axén.
Rättsprocessen styrkte inte brott det är sant, men denna oerhört segslitna diskussion gör inte partiet ngn nytta eller tjänst.
Det vet och förstår förmodligen Gunnar också.

Anonym sa...

Man kan säkert ha massa synpunkter på detta, men det är väll klart att för att man ska ha förtroende för någon så krävs det mer än att man bara konstaterar att personen i alla fall ej är fälld i domstol för något.

Anonym sa...

Är det inte väljarna som ska avgöra om de har förtroende för sina politiker?

Låter mer som att det är ankdamm inom moderaterna där man söker fienden i de egna leden i stället för hos politiska motståndare. Luktar svagt ledarskap lång väg. En riktig ledare hade kunna fokusera iväg från konflikten. En svag ledare använder den för att stärka sina egna positioner.

Någonting är uppenbart ruttet inom moderaterna i Norrköping och Östergötland. Den som tror att det går att skylla på en person - eller att det går att lösa genom att ta bort en person - har inte stor trovärdighet.

Att offentliga personer inom ett parti ägnar sig åt att kräva varandras avgång (eller time out) visar på uppenbara interna kulturproblem. Även detta en följd av brist på ledarskap.

När du säger att det finns "en förtroendeklyfta" inom förbundet är din snabba lösning att kasta ut folk. Inte att lösa konflikten. Varför? Det var den enkla vägen? Inser du vilken bild det ger av dig?

Unknown sa...

En förtroendeklyfta är något som förstås måste hanteras, det är riktigt och det måste vara första prioritet.Ibland når dock saker och ting vägs ände. Att den här diskussionen nått dit är helt uppenbart. Jag menar inte att lösningen är enkel, tro mig. Att ta time out är ett beslut som vilar på den enskilde.

Unknown sa...

Jag tänker stänga den här diskussionen om förbundsstämman på min blog nu. Jag vet att alla inte delar mina åsikter, det har framkommit och jag har publicerat de inläggen. Vi kommer kanske att ha flera olika uppfattningar om vad som kan göras. Ibland är lösningen en kombination av olika åtgärder. Respekten för olika åsikter är dock fundamental och demokratin lever ju bara om vi kan diskutera.

Bloggarkiv