2008-08-26

Fullmäktige

Dagarna kommer att kantas av budgetdiskussioner framöver. Vi ska lämna en tvåårsbudget varför det naturligtvis är än viktigare än någonsin att följa de siffror som kommer från SKL och andra prognosmakare. Sådana siffror väntas inom kort.
Idag avlöpte fullmäktige under ett relativt kort tid.
Ju kortare desto mindre kostnader lyder ekvationen. Arvode och ersättning för förlorad arbetsförtjänst för våra fullmäktigeledamöter utgår förstås till alla. Det ska det göra, vi vill gärna ha en blandning av egna företagare, anställda både yngre och äldre samt studerande likväl som pensionärer.
Balansgången blir hårfin, vill man spara pengar på möten ska de kortas ned så mycket som möjligt, å andra sidan får man aldrig strypa en debatt, utan var och ska få säga sitt.
Fullmäktige fastnade idag i en diskussion om en motion skulle bifallas eller besvaras. Problemet fick ingen lösning under sammanträdet men ska tas upp i ett gruppledarmöte senare.
För en oinvigd kan det verka helt uppåt väggarna och kallas ordvrängeri, för de involverade partierna handlar det om trovärdighet i utgivna löften och om valambitioner som förverkligats eller ej under viss utsatt tid.

Bloggarkiv