2010-02-11

Nattvandrarna.nu


Nattvandrarna.nu är en nationellt baserad organisation som finns i hela Sverige. Runtom i landet finns 185 grupper som nattvandrar regelbundet. Jag träffade deras företrädare härom dagen för att få veta mer om dem. I Linköping har Magnus Nystrand på Harrys m.fl. satsat på att arbeta samman med den här organisationen. Det gör man genom en förening som heter Trygga och Trivsamma Linköping. Initiativet att nattvandra har också funnits i Linköping före det här initiativet. De som bär gula jackor har vandrat i många år och de som nu hakar på bär alltså röda jackor. Ing-Marie Irhede som bär gul jacka fick Stångåstadens trygghetspris 2008 för en bra och långvarig insats som nattvandrare. Mycket bra att så otroligt många vill nattvandra.

Som ansvarigt kommunalråd för trygghetsfrågor kommer jag verka för att nattvandringen uppmuntras, jag vill också se en utveckling av nattvandringen. Det visar sig att många äldre är rädda för att gå ut under den mörka årstiden. skymningsvärdar är nästa steg och varför inte så småningom dagvärdar.
I Österåker har man dagvärdar, det är pensionärer som går runt på skolorna och umgås med barnen på rasterna och äter lunch tillsammans med eleverna. Ett sätt att få unga och gamla att mötas.
http://www.nattvandring.nu/index.asp?identifier=170

Holger & Vilde

Ett mail som kom till mig häromdagen innhöll reklam för en film, se klipp ur filmen, klicka på länken nedan.
Hej Ann-Cathrine!
Vill bara uppmärsamma att novellfilmen Holger & Vilde fått ett fantastiskt mottagande på Skandinaviens största internationella filmfestival i Göteborg. Filmen kommer att visas framöver i Linköping. Film i Öst Sebastian Sas håller i de trådarna. Filmen Holger & Vilde spelades in i Linköping juli 2009. Filmen har haft premiär på Göteborgs filmfestival och visats i sektionen svenska bilder 8 på biografen Haga söndag 31.1 15.00, tisdag 2.2 17.30 och söndag 7.2 15.00. Samtliga föreställningar har varit slutsålda. Trailer till filmen kan ses under videografen, Vi rekommenderar på Göteborgs filmfestivals hemsida http://www.goteborgfilmfestival.se/ Trailern till filmen ligger också 1:a på festivalens topplista över mest sedda filmklipp. Östnytt, TV4, Corren Webb-TV, Radio Östergötland m. fl media har haft reportage om filmen För ytterligare info, bilder, trailer mm http://www.envisfilm.com/

2010-02-09

Facebook

Sociala medier som den här sidan på Blogger diskuteras nu. Stjäl den tid av min arbetsgivare? Ja, det beror på. Ibland är den till hjälp när man ska föra information vidare men ibland kanske man läser någon annans blogg som har en blandning av jobbfrågor men också annat.
Inom kommunen har vi inte förhindrat att man kan logga in sig på Facebook. Hittills har jag sett möjligheten som positiv, men vet också att man lätt fastnar "på nätet".

2010-02-07

Läs om Ishockeylogen i ett inlägg längre ned på den här sidan, och anmäl dig sedan!

Kvinnorna och Reinfeldt

På "politikerbloggen" läser jag idag att Fredrik är bekymrad :
Opinionsmätningarna visar att stödet för Moderaterna och alliansen är betydligt starkare bland män än bland kvinnor. Detta bekymrar Fredrik Reinfeldt.
Under valupptakten i Upplands-Väsby förklarade Reinfeldt att han vill vinna de kvinnliga väljarnas förtroende. Bland annat genom satsningar på att minska brott och på skattsänkningar för de som tjänar minst.
Enligt Reinfeldt har regeringen genomfört flera åtgärder som i hög grad gynnat kvinnor.

Ja det är så att åtgärderna ovan är mycket välkomna, men orsakerna till att kvinnor inte känner igen sig i vår politik går ibland djupare än så. För att både män och kvinnor ska känna sig hemma hos oss måste vårt parti PÅ RIKTIGT lyssna in vad kvinnor behöver och vill driva fram.
Jag har tillsammans med många andra moderater gjort en mängd besök på arbetsplatser runtom i landet. Bara inom barnomsorgen har ca 455 besök gjort och samtal förts. Det är så här det måste vara, vi ska träffa människor och utifrån det göra oss en bild av behov och tankar.
Eftersom att jag vet att det är Fredriks uppriktiga försök att arbeta så även i fortsättningen så kommer vi också förhoppningsvis kunna vända trenden att kvinnor vänder sig från oss.

Författare pressade kvinna på pengar

Det kom en fråga till mig angående ett inlägg jag gjorde den 30/10 2009 och som handlade om två författare Nima Dervish och Emre Güngör som skrivit en bok om hedersrelaterat våld.
De båda författarna ville ge en "objektiv syn på vad hedersrelaterat våld är".
Jag fick en fråga härom dagen med anledning av inlägget:
Anonym sa...
Nima Dervish borde skämmas! Han skriver en bok om hedersrelaterat våld, samtidigt som han hotar och utnyttjar en kvinna sexuellt. (http://www.realtid.se/ArticlePages/201002/03/20100203104824_Realtid135/20100203104824_Realtid135.dbp.asp ). Den stackars kvinnan hade fått utstå misshandel och hot under sitt förra förhållande också. Det är skamligt! Hur ställer du dig till Nimas kvinnoförakt


Ja du "Anonym", inte blir jag särskilt förvånad längre. Polischefer eller journalister, det finns de som är dubbelnaturer överallt. Naturligtvis känner man avsky inför hans osmakliga mail till kvinnan i fråga, kanske är han den försmådde eftersom han tänker visa deras privata bilder och t.o.m. använder könsord i ett av mailen.
Det som inte får hända efter man läst ett sådant mail är att man misstror alla män i fortsättningen som står upp för att det hedersrelaterade våldet måste bekämpas.
Den 16-åriga flickans död, levande begravd i Turkiet, visar att det finns hur mycket som helst att förändra här i världen. Till det behövs både kloka män och kvinnor, Nima måste ta sig en djup funderare över sitt ansvar för den bild han själv byggt upp och nu raserat. Ingen är fullkomlig, men om Nima någonsin vill få förtroende igen måste han jobba med att först be om ursäkt och riktigt börja bearbeta sig själv med det som hänt.
http://www.realtid.se/ArticlePages/201002/03/20100203104824_Realtid135/20100203104824_Realtid135.dbp.asp


Ishockeylogen står tom!

Under Ordet Fritt i Corren skrev signaturen "AB" att Linköpings Kommuns loge står tom match efter match. Naturligtvis måste vi kolla om det är så. Min bild är en annan, men jag måste förstås kontrollera innan jag säger något annat.

Hur som helst, den 11 mars finns det platser kvar för några killar eller män som vill se hockey, Jag gjorde ett upprop, en inbjudan här över nätet för några veckor sedan, men det verkar lite trögt med att få män att nappa.

När jag i höstas bjöd in kvinnor så "klatschade det till på nätet" direkt. Logen blev full på nolltid och vi hade en jättekul kväll tillsammans.

Så kom igen nu killar, det finns platser kvar, ni får se matchen mellan LHC och Brynäs, ni får mat och kaffe och ni får berätta för mig vad trygghet betyder för er.

Anledningen till att jag behöver få era synpunkter på trygghet är att vi ska skapa ett trygghetsprogram för Linköping. Nu vill jag gärna höra vad männen tycker!

maila mig på annhje@linkoping.se!

Bloggarkiv