2010-09-04

Kommentar till inlägg angående jobben

Till dig som skrivit en kommentar om stupstocksregeln vill jag säga att jag verkligen beklagar din barndomsväns mammas självmord. Efter 364 dgr resp 550 dgr i sjukförsäkringen ska man få en koncentrerad utredning av förutsättningarna och behovet av stöd. Att det går till på ett oerhört seriöst sätt är förstås väldigt livsavgörande. Meningen är ju att var och ska kunna känna sig behövd och sedd, men att man inte ska behöva jobba mer än vad man orkar. Jag tror att reglerna som ställts upp inte varit tillräckligt tolkningsbara för de som måste fatta beslut. Det är så viktigt att de följs upp nu så att ingen ska behöva känna sig oönskad eller otillräcklig. Jag förstår så väl din frustration och den sorg som du uttrycker, och är också angelägen att samarbetet och tolkningen av lagregler blir mer "böjlig" i fortsättningen.
Bästa hälsningar Ann-Cathrine Hjerdt

2010-09-03

Raka besked om jobben

I gårdagens utfrågning på SVT1 gav Fredrik Reinfeldt klara besked om att jobben är den viktigaste valfrågan. Bara en jobbpolitik med arbete i fokus och ordning och reda i finanserna kan ge oss mer verksamhet inom välfärdssektorn. Den rödgröna bidragslinjen urholkar eftersom att det inte finns ngn vidare ide om hur man ska komma ur bidragsberoendet och samma system tillåter en återgång till att folk tappar tron på sig själva.

2010-09-02

Chattar just nu

Vi sitter här i Stadshuset och chattar med Linköpingsborna och behöver några fler frågor. Men det är ju så att ikväll ska Fredrik Reinfeldt vara i TV-Huset och svar på frågor från programledarna. Förmodligen sitter folk just nu och äter och förbereder sig inför kvällens TV-program och har inte tid med oss längre.
Tack ändå för de frågor som kommit in i kväll. Det går att läsa frågorna och svaren på http://www.linkoping.se/
Efter oss kommer fler politker att chatta med Linköpingsborna , den sista kvällen är 9 september.
Ställ dina frågor till dem, det har annonserats om chattarna i Corren, men här är nedanstående resterande partiers dagar ännu en gång. Du kan chatta mellan 18.00 --20.00
Måndag den 6 september Vänsterpartiet
Tisdag den 7 september Miljöpartiet
Onsdag den 8 september Kristdemokraterna
Torsdag den 9 september Centerpartiet

Skatt på bensin

Enligt den rödgröna budgeten har oppositionen för avsikt att införa en kilometerskatt på tunga

lastbilar 2013. Skatteintäkten beräknas till årligen ca 4 miljarder kronor. Som det ser ut idag verkar det som om man kommmer landa på en höjning av 1, 40 kr /kilometer.
Ett sådant beslut innebär att en vanlig genomsnittlig transportör kommer att kunna få en ökad kostnad med ca 90.000 kronor år.
Det är naturligt att fråga sig vem som ska betala för den ökade kostnaden. Åkaren själv? Uppdragsgivaren?
Knappast. Jag spår att konsumenterna kommer få betala för notan och det för varje transport. Troligen kommer din och min nota från ICA eller Willys vara dyrare när vi tar emot den från kassören.

Att ställa om till flyg eller tåg gör sig inte så lätt för den som vill har varor fraktade från sitt lager till butiken.
Ett bra exempel är våra mjölkbönder , hur i hela fridens namn ska de kunna välja annat transportslag?
 Bråstorpts Ostkaksbageri som har egna mjölkkor och har långa transportvägare till oss konsumenter.

2010-08-31

Ny VD på Tekniska Verken, Anders Jonsson

Anders Jonsson, ny VD i kommunens största dotterbolag Tekniska Verken
Anders Jonsson är fram till idag vVD för Tekniska Verken och även operativt ansvarig för Tekniska Verkens division Energi som innefattar koncernens energiproduktion inom vattenkraft och kraftvärme/fjärrvärme samt avfallshantering. Som Tekniska Verkens representant sitter Anders Jonsson i koncernens samtliga hel- och delägda bolagsstyrelser.

Anders har mångårig erfarenhet av energibranschen och har varit verksam inom branschen sedan avregleringen 1996. Åren 2000 – 2007 var han VD för elhandelsbolaget Bixia (fd. Östkraft). Till Östkraft kom han 1998 då han rekryterades som bolagets försäljningschef. Tidigare har Anders Jonsson varit verksam inom den privata marknaden, bl.a. inom bygg- och fastighetsbranschen i roller som förvaltningschef och controller.

Alliansens valmanifest

För en stund sedan hade vi en presskonferens om Alliansens valmanifest inför mandatperioden 2011-2014.
Vi lägger ett gemensamt förslag som bygger vårt redan igångsatta samarbete runt ett Friare Tryggare Företagsammare och Grönare Linköping.
Vi lägger till motsats till de Rödgröna tydliga löften och utvecklingsstrategier för ett attraktivt Linköping. Regionens lägsta kommunalskatt och ett växande Linköping ska attrahera nya medborgare att slå ned sina bopelare här hos oss. Vi lovar ett tryggare Linköping med synlig polis och trygghetsvärdar, nattvandrare och bättre förståelse för föräldrar om vad som händer våra unga på nätet.
Det här är några av våra löften, mer finns att läsa i valmanifestet som jag kommer publicera här i sin helhet inom kort.

Bloggarkiv