2008-02-15

Borgmästaren - Besök från Peru

Vid ett besök idag från Perus ambassad diskuterades frågor som miljö med mig och tjänstemän som företräder sådan kunskap inom kommunen.
Även hur Peru nu går från att från att ha erhållit ekonomiskt bistånd från Sverige, till att istället söka samband på andra nivåer och söka utveckla affärskontakter och företagande.

Corren - NT

Läser att planer finns på sammanslagning av Corren och Norrköpings Tidningar. En fördel för vår region som jag ser det, om det betyder att vi får nyhetsbevakning och även annan illustration av varandras städer. Linköpingsborna har idag en god bild av den västra delen av länet i Corren men får inte veta ett skvatt av allt som sker i Norrköping.
Nog kan man begära bättre av tidning som faktiskt kan ge oss glimtar av internationella nyheter.

2008-02-13

Alla hjärtans Dag - Valentin


Alla hjärtan klappar imorgon lite extra om man ska tro prognoserna. Alla affärer är fulladdade med prylar inför torsdagen. Själv ska jag ge min sambo en present, men inte bara för att det är Alla hjärtans Dag. Det är också hans födelsedag.

En del får till det lite bättre än andra, och väljer en fullträffdag att födas på...............

Organiserad brottslighet

Polisen har tillsammans med alla 13 kommuner i länet, samt ett antal av våra myndigheter beslutat att arbeta samman för att motverka organsierad brottslighet. Det gäller alla dess former och vilka det än är som söker nästla sig in i samhället. En del motorcykelklubbar beskriver sig själva som "avskyvärda och att de inte vill vara som andra". De uppmanar oss övriga att hålla sig undan.

Nåväl, så långt är det väl inte något att säga om, men om man utöver det tar sig rätten att utöva någon slags makt eller använda maktmedel som hot eller begå brott. Ja, då måste samhället agera. Polisen har hittills varit relativt ensam att arbeta med misstänkta inom organiserad brottslighet. Det är dags för hela samhället att arbeta preventivt och se vad som behöver göras och var åtgärder ska sättas in.
Linköpings kommun kommer se över detta för att dra vårt strå till stacken.

2008-02-12

Kungliga livgrenadjärregementet

I lördags besökte jag livgrenadjärmässen i Linköping. För inbjudan stod officerare i livgrenadjärerna. Vårt kulturarv när det gäller Linköpings regementes historia är mer lång och intressant än man kan ana. Vi får inte tappa bort denna del av Linköpings så betydande inflytande över invånarna. Hur många har inte anknytning till försvaret i Linköping!
Vision för besöksnäring är ett dokument inför framtida satsning på allt vad Linköping förmår av historia och attraktiviteter. Här kan regementets historia ta plats, men det måste till lite mer av dagens teknik (kanske ngn typ av tv-spel, simulator, eller liknande) för att göra området mer intressant.

Stadshus AB - Skäggetorp

Stadshus AB hade sitt första möte med sin nye VD Stig Holm. Ägardirektiven för dotterbolagen diskuterades som en av punkterna på dagordningen.

Ett tryggare Skäggetorp efterfrågas av många. Geografiska utskottet anordnade i måndags ett möte tillsammans med polisen, kyrkan, Librå (Linköpings Brottsförebyggande råd) och många fler föreningar från stadsdelen. De boende i området som var på mötet var intresserade av att anmäla intresse att själva delta i nattvandringar och andra aktiviteter som planeras.
Det är av största vikt för oss i Linköping att ge alla förutsättningar till att känna sig trygga i sina respektive områden. Arbetet med samverkan är alltså ett sätt att komma åt otryggheten.

Bloggarkiv