2012-05-31

Vänortsbesök från Finland och Island

Vänortsbesök under Aerospace Forum


Albertina Eliasdottir från Isafjördur, Anu Nättänen och Jukka Haltilahti, båda från Joensuu besöker Linköping under Aerospace Forum Sweden 2012, 31 maj – 2 juni. De båda vänorter som är med under Aerospace är två av fyra, den andra två är Roskilde och Tönsberg. Den nordiska samarbetsrörelsen fick sin upprinnelse redan år 1924, och bl.a. sträcker sig samarbetet mellan Linköping och Joensuu så långt tillbaka som till år 1942. Det var det finska vinterkriget som gjorde att Sverige tog sig an Finlands sak och då fick Linköping Joenssu som adoptivort.Materiella resurser sändes till Joenssu från Linköping.
klipp från pressmeddelande:
"Vid besöket medverkaer Albertina Eliasdottir från Isafjördur, Island är motsvarande kommunfullmäktiges ordförande. Anu Nättänen och Jukka Haltilahti från Joensuu, Finland, har poster motsvarande samhällsbyggnadsdirektör respektive översiktsplanechef.
De tre anländer till Linköping i kväll och deltar vid kvällens officiella Aerospace Forum- middag. På programmet står också besök på Gärstadverken och möte på Cleantech Östergötland. Gästerna träffar Linköpings översiktsplanechef Karin Elfström för ett samtal om framtidens stadsplanering och information om bo- och samhällsexpon LinköpingsBo2015.
Besök på Göta Kanal, i Vreta kloster kyrka och möte med East Sweden Business Region (har vi nån annan benämning?) står också på programmet. Den pampiga avslutningen på besöket blir Aerospace Forum Sweden VIP Air Show, som äger rum under söndagen"

Att ta emot våra gäster och få visa Linköpings utveckling är så värdefullt men också att få fortsätta dialogen inför framtiden. Jag vet att många föreningar har utbyten med de nordiska vänorterna , men också att våra skolor fortsätter sitt arbete för att bygga gemenskap och känsla för det nordiska.

2012-05-27

Rumäner på besök

Imorgon kommer en delegation från Galati i Rumänien på besök. Det är ett besök som kommer att vara under tre dagar och främst handlar om sociala frågor. Fältverksamheten i Skäggetorp kommer få besök bl.a.

Fryshusets rapport

Fryshusets rapport kommer att delges imorgon både inom kommunen och genom en presskonferens i Stadshuset. Rapporten heter "Kärleken till sitt område" och speglar Ryd Berga ochSkäggetorp i första hand, men också en vink om hur det är att vara ung i Linköping och om ungdomsklimatet i hela Linköping.

Bloggarkiv