2010-07-07

100.000 upp i rök, vilken nonchalans!

Gudrun Schyman har nu tagit priset av nonchalans. Feministiskt initiativ behöver publicitet och tar därför ett grepp att elda upp pengar. HALLÅ! Vet inte FI att pengar behövs till många olika forskningsområden? Under flygdagarna samlade LIONS ihop 160.000 kronor på bilparkeringsavgifterna!! Hur många LIONS medlemmar fick jobba för det, under hur många timmar, utan lön!! Pengarna gick oavkortat till Barndiabetsfonden!
Barndiabetesfonden behöver pengar så att barn i framtiden kan slippa sjukdomen! Barnen lever dagligen under dödshot.
Gudrun Schyman borde ha bättre omdöme vid sin ålder och inte elda upp pengar för att visa på löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Visst, hon fick sin publicitet men pengarna hade gjort mer nytta för barnen. Gudrun liknar en del andra missnöjesföreträdare världen över som brukar elda upp porträtt, skyltdockor och flaggor.
Kampen om lika löner är tuff och långsiktig och behöver fortsätta men tjänar inte på att FI tar sådana oansvariga grepp!

Arbetsmarknadsministern

Sven Otto Littorin avgår, jag blir väldigt förvånad och går in på SVD:s hemsida för att läsa om nyheten. Jag ser att det är hans privatliv och en vårdnadstvist som får honom att ta det svåra beslutet. Liksom för honom som för många andra är barnen det han sätter främst här i livet. Jag beklagar hans avgång men förstår honom så väl, politiken kan aldrig ersätta dina barn, din levnadskamrat, dina föräldrar eller andra du håller kär.

Jag tror att Sven-Otto gör rätt men vi kommer sakna hans rättframma orädda sätt.
En kille som har förmågan att inte gömma sig utan att stå upp för det han tror på.

Bloggarkiv