2010-10-29

Imorgon är det äntligen jazzfestival, men.......

.....men min favorit är inte på plats, the man with the redhorn. Synd, för jag ville så gärna att han skulle komma även i år. http://www.nilslandgren.com/
Hur som helst är det här en jättefin marknadsföring av Linköping, för 23 året kör man jazzfestivalen.
Nisse kommer väl en annan gång, eller också får jag åka till honom i Berlin.
En annan bekant till mig tycker att jag borde åka dit för att träffa borgmästaren där. Han lär vara en riktig dandy och även förstås kontroversiell. Hur som helst är Berlin idag än mer ett centra för kultur och för handel. Handelssidan har förstås vuxit sedan murens fall då Berlin återtog sitt forna majestät.
Kanske blir det en tripp dit, det är ju inte så långt egentligen.

Allergistämman i Linköping

Allergistämman blev en succé, och jag fick veta en hel del som jag inte kände till om Linköping. Chris Andersson berättade att Allergicentrum i Linköping http://www.lio.se/Vardprocessprogram/Astma---vuxna--Vardprocessprogram-/Sjukhusvard/Allergicentrum/ funnits sedan 1997, vilket jag  inte visste.
Tari Haahtela berättade om en karelsk studie där man funnit att på den finska sidan av Karelen finns fler allergier är på den ryska sidan.

Det hela tycks bero på livsstil, den ryska sidan är mkt fattigare och lever mer nära djuren än på den finska. Kanske är även diabetes en allergi sa föreläsaren och även vissa typer av cancer.http://www.allergistamma.org/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=3
Stämman anordnades bl.a av Astma- och Allergiförbundet

Ximena och Ivana

Två stolta trainees tog idag emot diplom från Linköpings Kommun som bevis på det program de deltagit i under sin tid som traineer. Linköpings Kommun är i stort behov av arbetskraft med annan bakgrund än rent svensk. De båda har sitt ursprung från utomnordiska länder vilket är en stor fördel när de nu tar på sig chefsuppdrag. Som jag skrivit förut är vi i skriande behov av att få sådana ledare som kan se vårdtagares, elevers, klienters med ett annat ord medborgarnas olika behov. Idag lever vi i en global värld och i en kommun där världen slagit rot. Alltså gör vi klokt i att systematiskt jobba för etnisk mångfald hos våra medarbetare.

2010-10-25

Nästa år är utlyst till ett år då frivilligarbete ska uppmärksammas inom EU

2011 är utlyst som ett år då volontärers arbeten kommer lyftas fram. bl.a. som en tillgång och en del i integrationsarbetet. Eftersom att alla tycker att integrationsarbetet är svårt måste vi hjälpa varandra inom EU att hitta de bästa och smartaste lösningarna.
Linköping deltar i ett nätverk som kallas Mecine-näterket, det består av några europeiska städer. Just nu jobbar man med att försöka förstå hur integrationen kan genomföras. Nätverket kommer träffas i Linköping på torsdag och fredag.
 MECINE och har 8 medlemmar: http://www.mecine.eu/presentation.html
·Evora (Portugal)
.Joensuu (Finland)
·Linköping (Sweden)
·Ravenna (Italy)
·Roskilde (Denmark)
·Speyer (Germany)
·Tönsberg (Norway)
·Cáceres (Spain)
och observationsmedlem är : Delft (Holland)
som man kan se är några av städerna våra gamla vänorter en del är nya för oss men alla har ungefär samma behov att öka sitt kunnande inom olika områden, bl.a. integration.

2010-10-24

24 avgår - Tack!

På tisdag kommer 24 ledamöter i Linköpings Kommunfullmäktige att sluta sina uppdrag. Efter valet avgår nu en del av åldersskäl och andra har beslutat sig för att göra något annat med sin tid, en del byter partierna själva ut eftersom man måste stå på partiets lista för att komma in i fullmäktige.
Varje ledamot har ett antal Linköpingsbors förtroende bakom sig.
Linköpings fullmäktige har 79 ledamöter och alla bär på olika erfarenheter av livet. Utöver det har de som nu slutar förvärvat en stor kunskap under sina år som politiska företrädare i kommunen. De har också haft egna hjärtefrågor som de trott på och som de berikat det politiska samtalet med och frågor som de också drivit på  i demokratisk anda.
Ett stort tack till alla er och ett lika stort tack till alla som nu också avgår som ersättare.

Bloggarkiv