2009-01-09

Tillbaka och välkommen glad nyhet

Problem med att ungdomar hamnar i narkotikabereoende är något vi ständigt brottas med att föhindra i Sverige. Polisens gatulangningsgrupp gör oerhörda insatser likaså de spanare hos polisen som tålmodigt följer distributörsvägarna för knarket.
I Holland har man ju mer eller mindre legaliserat knarkanvändingen men nu ser en ändring ut att vara på gång. Flera städer i Holland bl.a. Amsterdam stänger nu 43 "coffe-shops"och i städerna Roosendaal och Bergen-op-Doom i sydvästra Holland planerar man att sänga samtliga. Borgmästaren i Roosendal, Michel Maijnen, sa i ett tal att han är trött på de 13.000 knarkturister som besöker staden varje vecka.
Ett klokt uttalande av borgmästaren och ett steg i rätt riktning i "slaget mot knarket".
Nätdrogerna bör följa samma väg.

2009-01-05

Veckan börjar med kyla

Veckan börjar med kyla, något som faktiskt kan kännas rätt trevligt i den mörka årstiden, ja jag menar med den vita snön som lyser upp för oss. Idag kom en stenknäck på besök till fågelbordet. Det verkar vara en fågel som ytterst sällan tar och visar sig, bara när det blivit extra kallt.
Några dagar till vara julen över oss, men snart tar allt fart igen.
Själv ska jag börja förbereda en intensiv vår med en kandidatur till Europaparlamentet som slutpunkt för det arbetet. Valet sker den söndagen den 7 juni och det går snabbt fram till det datumet, så är det alltid när man har mkt att göra. Hoppas att du som läser min blogg ska kunna bekanta dig med frågorna som mitt parti driver i valrörelsen, likväl med mina egna "hjerdtefrågor".

Bloggarkiv