2011-05-31

Monarkin

Monarken intervjuas i TV, en engångsföreteelse hoppas jag. Kriminella gäng har satt monarkins vara eller inte vara på sin spets och den samlade journalistkåren springer förstås på bollen direkt.
Det som nu händer tar sin ansats i att reda ut om kontakter förekommit mellan kungahuset och skurkar. Effekten blir att kungens egen person försvagas, därmed försvagas Sveriges ställning också i världen.
Som statschef har förstås vår kung en skyldighet att redovisa fakta, det borde han gjort tidigare samtidigt som boken kom ut. Jag tror däremot att de spekulationer som fanns i boken mer rörde personliga förhållanden till drottningen och familjen, inte gentemot kriminella. Hur som helst är det som om kriminella gäng och nätverk tar sig mark på de mest oväntade platser.
Kampen kan tyckas ojämn, men det svenska samhället inklusive kungahuset måste på alla sätt avvisa sådana kontakter.

100-dagen

Idag är det 100 dagen, det betyder att kommunfullmäktiges alla ledamöter under dagen ska besöka minst 100 av Linköpings 10.000 företag.
Själv är jag inbokad på Tekniska Verken och RTL-Ekonomi. (Anders Jonsson på TEkniska Verken bad mig ta på bra skor så jag ska kunna klättra runt!! På vadå? En hög skorsten?jag får väl se...... ) På RTL-ekonomi finns en före detta kollegas tvillingbror, jag vet att de är som tvillingar brukar vara, enormt lika. Det ska bli roligt att träffa tvillingen men också att få höra om företagets ev. frågeställningar och problem. För det är en av syftena med dagen. Ta reda på vad som är svårt krångligt i Linköping. Allt ska kunna bli bättre.Båda företagen ligger inom samma område så det är bara att cykla mellan dem.

Bloggarkiv