2009-06-12

Tillgänglighetsmarsch i Norrköping

http://www.handisam.se/Tpl/NewsPage____1695.aspx

Niorna

Niorna firade igår kväll sin sista kväll tillsammans i Trädgårdsföreningen för att bl.a. lyssna på Kevin Borg. Det var riktigt mycket folk där, både ungdomar men också mycket föräldrar.
Det var också flera från kommunens personal där för att finnas till hands.
Roligt att se att ungdomarna uppskattade Kultur och Fritidsnämndens satsning på att samlas i Trädgårdsföreningen.

Tidigare på kvällen var jag på premiären av Spanska Flugan och såg Niklas Angerborn ännu en gång överträffa sig själv i tokigheter på scenen. Joakim Johansson gjorde kvällen total med sin norrländska tolkning av en ung man, väldigt lik "Hjalmar" men bara i frisyren.
Tur att vi har Jippi Kulturproduktioner i Linköping som kan liva upp oss och få att skratta så tårarna rinner.
Idag tar våra studenter och springer ut! Hoppas de får mer sol än vad som är fallet just nu när skyarna hänger tunga och vattenfyllda.

2009-06-10

Anna Maria

Valresultaten håller som bäst på att sammanräknas och personkryssen också. Det här kommer leda till en tuff personvalsomgång till Riksdagen tror jag. Men också i Kyrkovalet som kommer först.
Roligt att Anna Maria Corazza lyckades så bra. Hon är en härlig och spontan människa, av en del partister inte riktigt erkänd därför att man ser henne som Carl Bildts hustru och inget annat.

Hustru är hon förstås, men dessutom har en äkta glädje och känsla som hon utstrålar och hon bär ett engagemang för fredstanken med sig. Hon har erfarenheter från kriget på Balkan, men hon har lämnat det "tragiska" bakom sig (i alla fall officiellt) och lever i nuet och framtiden.

Jag ser med glädje på hennes framgång och önskar henne allt gott. Det kommer bli tufft, och en del menar att man måste vara super-super-duktig och ha litet sömnbehov för att orka med Bryssel. Det tror jag är fel synsätt, vi ska ha ett genomsnitt av Europas folk där, vi är olika och vi är inte alla proffs på politik utan det viktiga är att driva de frågor man tror på.
Därför ska vi ha engagerade och intresserade människor där. Anna Maria har visat att hon orkat kampanja sig fram till en seger och jag tror hon kommer förvalta våra moderata ideer på allra bästa sätt.
Grattis Anna Maria!
Personligen vill jag tacka alla som givit mig sitt kryss, även om antalet inte räcker på långa vägar så känner jag att en stor glädje att ni velat ge mig ert förtroende.
Stort tack till er alla!
Jag kommer igen i nästa kommun- och riksdagsval för att kampanja mig fram till en bra position med en politik som kommer kretsa kring frågor om Brott kontra Trygghet,
Demokrati- och Jämställdhet men också Mångfalden , alla frågeställningarna särskilt grundad på Mänskliga rättigheter..

2009-06-08

Valresultatet

Moderaterna i Linköping och i flera andra orter i länet gick framåt i EU-valet. I vissa valkretsar har vi gått stort framåt, vilket betyder att vi har gott hopp inför Riksdagsvalet och Landstings- och Kommunvalet om att fortsatt få stöd för vår kloka ansvarsfyllda politik.

Piratpartiets framgångar förstod vi skulle komma, men jag har personligen svårt att förhålla mig till ett enfrågeparti som inte kan ge väljarna svar på de stora frågorna förutom IT.

Hur ska vi ta om hand miljön, vilka krav ska vi ställa på de andra EU-länderna, vilka krav ska ställas på världsamfundet när det gäller att tredje världen hålls utanför marknaden och möjlighet att få avkastning för sin matproduktion?
Svaret är att ta bort handelshinder och att visa på goda tekniska vägar, satsa på forskning, och att ta från jordbruksstödet och föra över till miljöutveckling , både inom jordbrukspolitken men också för annan teknikutveckling.
Sverige och den Alliansledda regeringen kommer nu under ordförandeskapet att ha ett enormt ansvar att föra frågorna rätt.
Jag vet att Fredrik Reinfeldt kommer lyckas , men han kommer att få en tuff match. Det finns fortfarande regeringsföreträdare och ministrar som företräder mer protektionistiska synsätt.

De är lite som "Piratpartiet" skulle man kunna säga, kramar sina subjektiva intressen och ser inte till helheten. Kulturarbetarna måste kunna få ersättning för sina verk, alster,böcker, musik eller vad de än skapat , vi konsumenter av musik måste fortsatt kunna köpa deras verk, kanske till andra priser än idag, men jag menar att vi inte kan stjäla.
Piratpartiet verkar inte ha några bekymmer om den saken utan står för en roffarmentalitet som liknar de gamla kolonialstaternas ide, om att man kan ta vad man vill!

2009-06-07

Nationaldagen

Corren skriver inget på sin nätupplaga om varken dansgruppen LaFlow eller Akademiska kören som uppträdde eller den gåva som ett femtiotal nya svenska medborgare fick under firandet.

Trist tycker jag, dels då det gäller ungdomarna som dansade och som gjorde att många unga genast fick ögon och öron för det som försiggick, dels på den stolthet jag kunde se hos alla de som nu blivit svenska medborgare men som tidigare varit bosatta i Kamerun, USA. Storbrittanien, Eritrea, Argentina, Irak och många,många andra länder.
De har nu funnit en plats här i Linköping att fortsätta sina liv på.
Jag tycker åtminstone några av dem var värda ett reportage där kunde ha tillfrågats om Nationaldagsfirandet eller om sitt nya liv här.
Jag vet att Correns reporter gav sig av tidigt, men kan inte tidningen ha råd att låta sin reporter belysa mer än det som just för ögonblicket syns på scenen?

Valdagen

Ännu är inte slaget vunnet. Idag fortsätter kampanjaktiviteterna för ännu är vi inte i mål.
Igår knackade vi på dörrar i Norrköping och med oss hade jag och min grupp två observatörer från Ukraina. Två ungdomar som är här för att se hur vi arbetar i valrörelsen eftersom att man kommer att ha ett val i vinter i Ukraina.
Ukraina är ju ett av världens större länder, den oranga revolutionens centra. Lyckligtvis har man numera en öppen debatt och diskussion om politik där.

Idag kommer vi ha med ungdomar som kommer från Vitryssland. Kom ihåg att vi i EU är lyckligt lottade som kan använda vår röst i val!

Bloggarkiv