2009-06-08

Valresultatet

Moderaterna i Linköping och i flera andra orter i länet gick framåt i EU-valet. I vissa valkretsar har vi gått stort framåt, vilket betyder att vi har gott hopp inför Riksdagsvalet och Landstings- och Kommunvalet om att fortsatt få stöd för vår kloka ansvarsfyllda politik.

Piratpartiets framgångar förstod vi skulle komma, men jag har personligen svårt att förhålla mig till ett enfrågeparti som inte kan ge väljarna svar på de stora frågorna förutom IT.

Hur ska vi ta om hand miljön, vilka krav ska vi ställa på de andra EU-länderna, vilka krav ska ställas på världsamfundet när det gäller att tredje världen hålls utanför marknaden och möjlighet att få avkastning för sin matproduktion?
Svaret är att ta bort handelshinder och att visa på goda tekniska vägar, satsa på forskning, och att ta från jordbruksstödet och föra över till miljöutveckling , både inom jordbrukspolitken men också för annan teknikutveckling.
Sverige och den Alliansledda regeringen kommer nu under ordförandeskapet att ha ett enormt ansvar att föra frågorna rätt.
Jag vet att Fredrik Reinfeldt kommer lyckas , men han kommer att få en tuff match. Det finns fortfarande regeringsföreträdare och ministrar som företräder mer protektionistiska synsätt.

De är lite som "Piratpartiet" skulle man kunna säga, kramar sina subjektiva intressen och ser inte till helheten. Kulturarbetarna måste kunna få ersättning för sina verk, alster,böcker, musik eller vad de än skapat , vi konsumenter av musik måste fortsatt kunna köpa deras verk, kanske till andra priser än idag, men jag menar att vi inte kan stjäla.
Piratpartiet verkar inte ha några bekymmer om den saken utan står för en roffarmentalitet som liknar de gamla kolonialstaternas ide, om att man kan ta vad man vill!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv