2010-05-18

Vi väntar på svar

Vi väntar spänt på svar från våra nordiska vänorter om de kommer till Linköping under flygdagarna i juni. Inbjudan är sänd men än så länge har endast ett svar kommit in.
Isafjördur - som tackat nej, anledning - ekonomiproblem - (och aska kan man förmoda).
Förståeligt men tråkigt tycker jag. Det skulle varit roligt att se dem här när vi firar flyget 100 år. Nu får vi se hur de andra svarar..............

2010-05-17

NORGES NATIONALDAG



I Norge firas idag Nationaldagen, jag vill härmed sända en särskild hälsning till vår vänort Tönsberg och alla invånare där.
Hoppas er dag blir bra och glädjefull!

Dessutom en hälsning till alla svenska ungdomar som jobbar i Norge.
Det lär fortfarande vara en strid ström av ungdomar till landet i väster för att snabt få ett arbete! Man kan förstås fundera över varför allt är så mkt lättare på jobbfronten i Norge och Danmark. Det finns uppenbarligen mer att göra för att underlätta att anställa ungdomar i Sverige. Företagen måste uppmuntras att våga ta ungdomar utan formell utbildning i anställning. I Sverige är diskussionen alltför mycket inriktad på att vara licensierad, diplomerad etc. Ett arbetsliv startar inte nödvändigtvis med att individen är helt klar med vad han eller hon vill bli. Att ställa alltför höga krav på ungdomar och examen i tidig ålder stimulerar inte att söka jobb. Det kan vara rent av hämmande och därtill skrämmande.
I kommunen kommer vi att ge möjlighet till praktikplatser under sommaren. Jag hoppas att många andra arbetsgivare tänker likadant och ger ungdomar en chans att pröva på ett jobb. Det kan ju bli en fullträff också!!

Bevakning av fullmäktige, radio och tv

Det visar sig att väldigt få personer se ett fullmäktigemöte på TV. Corren 24 har gjort en undersökning av hur många som följer via TV och webb. Slutsatsen vi drar av den är det inte är försvarbart att i längden fortsätta att lägga stora skattemedel på en bevakning som väldigt få följer.
Därför har kommunikationsdirektören fått ett uppdrag att redovisa en investeringsbudget och löpande kostnader för att hantera bevakningen på annat sätt. Med både fasta kameror och mobila borde vi få ut mer för pengarna än idag.

Men nu är det ju valtider, alltså vore det knepigt att helt lägga ned TV- bevakningen under kommande månader när de politiska partierna som allra mest vill synas och höras överallt.
En sådan bevakning kommer därför att beställas och fullmäktigemötet den 8 juni kommer därför att kunna ses som vanligt, likaså augustimötet och tills dess att utredningen är klar och beslut är taget om att genomföra en förändring.
Under tiden kommer närradion att sända som vanligt.

Bloggarkiv