2010-05-17

NORGES NATIONALDAG



I Norge firas idag Nationaldagen, jag vill härmed sända en särskild hälsning till vår vänort Tönsberg och alla invånare där.
Hoppas er dag blir bra och glädjefull!

Dessutom en hälsning till alla svenska ungdomar som jobbar i Norge.
Det lär fortfarande vara en strid ström av ungdomar till landet i väster för att snabt få ett arbete! Man kan förstås fundera över varför allt är så mkt lättare på jobbfronten i Norge och Danmark. Det finns uppenbarligen mer att göra för att underlätta att anställa ungdomar i Sverige. Företagen måste uppmuntras att våga ta ungdomar utan formell utbildning i anställning. I Sverige är diskussionen alltför mycket inriktad på att vara licensierad, diplomerad etc. Ett arbetsliv startar inte nödvändigtvis med att individen är helt klar med vad han eller hon vill bli. Att ställa alltför höga krav på ungdomar och examen i tidig ålder stimulerar inte att söka jobb. Det kan vara rent av hämmande och därtill skrämmande.
I kommunen kommer vi att ge möjlighet till praktikplatser under sommaren. Jag hoppas att många andra arbetsgivare tänker likadant och ger ungdomar en chans att pröva på ett jobb. Det kan ju bli en fullträff också!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv