2009-06-06

1 dag - Motala förstås

Här i Motala är det just nu sol, kul för här går TjejVättern som bäst. Senare idag ska jag på Nationaldagsfirande i Linköping och ikväll till Norrköping.

Lena frågar

Lena frågar om asylpolitiken, här är mitt svar

Jag vill se en gemensam asyl- och migrationspolitik inom EU så snart som möjligt.
Dublin II behöver inte förändras. Sverige tar ett stort ansvar för många människor på flykt. Men i längden är det inte hållbart att Sverige, tar emot många fler flyktingar än vad betydligt större medlemsstater gör.

2009-06-05

2 dagar - Kisa

Ett omilt regnt strömmade över mig i Kisa idag. En tur bland företagarna gav dock bra diskussioner och det fanns även lite folk på torget som ville prata om EU. Det överskuggande just nu i Kisa var oväntat att så många redan röstat.
Bra och intressant tycker jag.
Än är inte slaget vunnet för demokratin, men ju fler som röstar desto bättre!

2009-06-04

Politikerdebatten i TV visade

Politikerdebatten i TV visade tydligt att Alliansens företrädare står för ett Europa där EU inte ska få bestämma över den enskilde. Den lilla människan ska kunna röra sig fritt och även kunna få sjukvård på andra ställen än hemma i sitt landsting. Varför ska försäkringskassan överpröva ditt behov av vård om nu en läkare skrivit en remiss??? Vänsterblocket står för en gräslig överprövarmentalitet som inte gynnar den som är sjuk.
Låt var och en få söka vård i annat EU-land om man inte kan få den vård man behöver inom rimlig tid! Patienten ska heller inte själv behöva göra utlägg utan ersättning ska utbetalas till vårdinrättningen där behandlingen eller operationen givits.

3 dagar kvar - 7 088 045

7088045 väljare finns i Konungriket Sverige. Moderaterna kommer inom kort , om någon halvtimma när, presentera sina löften för väljarna. Idag sätter vi ingång slutspurten! Vi ses någonstans i länet, kanske på Mobilia!

2009-06-03

4 dagar kvar

Ett besök från Kaunas och en lunch med seniorerna i Linköping väntar. Tillsammans med seniorernas ordförande Jan Ritzén har jag under våren gjort en resa bland våra östgötska företag. Om det kommer jag berätta idag och koppla det till EU-frågorna förstås.
Senare blir det dörrknackning i Hjulsbro.

2009-06-02

5 dagar kvar

Idag är det fullmäktige i Linköping, terminens sista. Det lär ta en del av dagen. Idag ska vi behandla en del interpellationer som legat länge och som vi har varit tvungna att hoppa över då kvällarna blivit långa. Jag är fast besluten om att inte låta klockan dra över 21.00 för mycket vid vår fullmäktigemöten. Det gäller att ha respekt för alla som är ledamöter, vi har en del småbarnsföräldrar, lyckligtvis nog. Som ordförande vill jag var rädd om deras tid, men även förstås om alla övrigas också. Politken och alla möten har en tendens att gå över gränser och klockslag om man inte hårt håller i dem.
Eftersom att det är svårt att rekrytera personer som vill vara med på politikens villkor, måste vi alltså ändra på villkoren, däribland stora långa möten som "aldrig"...................tar slut.

Fortsatt vandring bland brevlådor och husrader, nu har också Fredrik Reinfeldt och Anders Borg tagit och hoppat in i valarbetet på allvar och åker runt i turnebussen/arna.

2009-06-01

6 dagar kvar

Först nu hinner jag med att skriva för idag. Dagen började med att en Brasiliansk delegation kom till Saab för att diskutera Gripen och industriellt utbyte. Roligt då att kunna berätta om Linköpings historia om Flygstaden, vår teknologiutveckling liksom Universitetets betydelse.
Brasilianarna var intresserade av vårt miljökunnande då några av företrädarna kom från städer som just ska ställa om sin miljöhantering. De ville också veta mer om vårt politiska system.

Försvarsminister Sten Tolgfors gästade också Saab och informerade det brasilianska försvarutskottet om Sveriges intentioner om en affär skulle bli av mellan våra båda länder.
Sten Tolgfors fortsatte till Malmen och jag följde efter till en lunch där han pratade om den nya försvarsproppen.
Därefter en presskonferens om vårt Nya Medborgarkontor som nu äntligen kommer att ta sin form i biblioteket.
Efter det några personalfrågor och därefter en förberedelse inför fullmäktige imorgon.
Nu stänger jag butiken för idag, åker hem och tar mig en tur i grannskapet med valmaterial.

2009-05-31

8 dagar kvar

Nu gäller det att ta i lite till. Kanske använda någon tid av dagen till att fortsätta slita sulor och gå runt till brevlådorna. För övrigt är det Mors Dag och det ska jag förstås inte glömma. Det blir en middag med mamma. Ska också förbereda lunchen till onsdag, ja det handlar inte om att laga någon lunch , men att förbereda mig inför MSS-lunchen på Frimis då jag ska prata om några av våra östgötska företag.

Bloggarkiv