2011-01-01

Ungern ny ordförande i EU

Ungern blir ny ordförande i EU under första halvåret 2011. Bl.a. ska de slutföra Kroatiens förhandlingar som inleddes 2005 om att bli ny medlem i EU. Men det räcker förstås inte, konsekvenserna av den ekonomiska krisen och nya samarbetsformer för EU:s länder kommer att bli den största utmaningen av dem alla för Ungerns premiärminister,Viktor Orban, att hantera.
http://www.eu2011.hu/news/greetings-prime-minister-viktor-orban
Den 9:e maj firar vi Europadagen här i Linköping och då kan det vara dags att stämma av vad som hänt så långt.
Vi kommer även i år att be elever från våra gymnasieskolor presentera sina Europaarbeten och de kontakter de har med andra skolor i Europa, kanske blir det på Stora Torget liksom förra året.

2010-12-31

Nytt År för dörren - År 2011 är välkommet!

I natt kommer nyårsklockorna att ringa för första gången på många år från vår egen katedral, Domkyrkan!
Njut av det, klockorna är mäktiga!  
Nu sitter jag här och skriver på årets sista dag och skriver mitt sista blogginlägg. Det är en underbar morgon med sol och klar himmel.
En sådan här dag finns förväntningar i massor, dels  på Nyårsaftonen som sådan men även på det nya år som ligger framför oss.
Det har varit ett bra år för Linköping men också ett år med många prövningar för enskilda människor. Kommande år kan man spå kommer att te sig ungefär på samma sätt för Linköping, vår ekonomi är god och jag har stor tillförsikt i att vår kommun kan utvecklas på ett positivt sätt.
Ungdomsarbetslösheten är fortfarande en oroande företeelse och som företrädare för det allmänna kan jag bara be om företagens medhjälp i det omfattande arbetet att hjälpa in ungdomar på arbetsmarknaden. Vi ska också göra vårt allra bästa att från kommunens sida fortsatt erbjuda praktikplatser.
Det nya året kommer bjuda Linköpingsborna på många evenemang. Bl.a. kommer Handbolls VM att hållas i våra båda tvillingstäder Linköping-Norrköping, det blir under 14-20 januari. Melodifestivalens deltävling den 18-19 febr. blir ett annat evenemang som drar mycket uppmärksammhet till sig.
Du som vill veta mer om allt som händer , gå in på länken nedan, där hittar du en mängd tips inför det nya året.
http://www.visitlinkoping.se/
Jag önskar alla Linköpingsbor ETT Gott Nytt ÅR,  vi lever i en härligt växande dynamisk tid och vår egen plätt på jorden Linköping, har stora möjligheter att se med tillförsikt på framtiden.

PS. Jag hoppas så här i skrivande stund att Årets Östgöte som utnämns av Östgötaradion kan bli Johnny Ludvigsson, en man som gjort så mycket för att försöka lösa Diabetes Typ I, frågan. Idag ser det dessutom ut i Correns artikel om diabetes ut som han är på god väg. Svaret kommer efter klockan 11.00 i radions P4.  DS.
http://www.barndiabetesfonden.se/

Bloggarkiv