2010-05-26

Alliansens äldrepolitik

Alliansens arbetsgrupp för äldrepolitik har idag presenterat sin slutrapport med 22 förslag för att utveckla politiken under nästa mandatperiod.
Gruppen som jobbat med frågorna lämnar förslag på 22 punkter inom följande områden:

• Riv alla hinder för äldres deltagande i samhällsliv och arbetsliv
• Lägg fler friska år till livet
• Skapa tillit och trygghet i vardagen
• Äldre ska ha inflytande och valfrihet
• En mångfald av boenden för äldre
• Håll samman vården och omsorgen om äldre
• Höj kompetensen och kvaliteten

De här personerna har deltagit i gruppen:
Gunilla Carlsson (M)
Maria Larsson (KD)
Solveig Zander (C)
Barbro Westerholm (FP).

Q bemanning& rekrytering

Q Bemanning ligger på Drottninggatan
Dagens företagsbesök gjordes av mig och alla andra fullmäktiges ledamöter på olika företag runtom i Linköping. Det här har blivit en tradition att åtminstone 1 ggr /år möta Linköping företagare och entrepenörer som vill ha ett besök av oss. Syftet är att möta näringslivet och få en dialog. Vi vill veta vad kommunen kan förbättra i kontakten med företagaren.
Mitt besök var alltså hos ett bemanningsföretag som heter Q bemanning och rekrytering. Åsa Gustafsson är VD och har specialicerat sig på en ganska mansdominerad och teknikbaserad del av bemanningssidan. Hennes affärsidé är att
"med högsta kompetens tillgodose kundernas specifika önskemål på bemannings- och rekryteringstjänster inom områdena industri, logistik, administration, IT samt teknik"
Åsa och hennes personal har hittat en nisch inom bemanningssegmentet som jag tror är lite unik. Hoppas hon har fortsatta utvecklingstankar och vill fortsätta inom segmentet.
När det gäller vad kommunen kan göra för företaget så vill Åsa att alla kontakter med kommunen ska handläggas så snabbt som möjligt. Ett krav som vi försöker att tillgodose, bl.a. har vi på byggsidan avgivit en del löften om bygglovsansökningar.
Du kan hitta löftena på kommunens hemsida .
Naturligtvis ska vi fortsätta att jobba på förbättningar så att företagen får samma snabba behandling som privatpersoner får.

Nej, det ser mörkt ut!



Det ser mörkt ut, våra nordiska vänorter verkar inte kunna närvara vid flygdagarna i juni. Kanske var vi försent ute med inbjudan, men när det gäller Roskilde så ska borgmästaren där träffa kronprins Frederik av Danmark en av dagarna när de var inbjudna till Linköping.
Klart att det måste gå före, det förstår jag. Vi väntar fortfarande besked från Finland och Joensuu. Bilderna föreställer Kronprins Frederik av Danmark och Joensuu Stadshus.

Bloggarkiv