2010-02-07

Kvinnorna och Reinfeldt

På "politikerbloggen" läser jag idag att Fredrik är bekymrad :
Opinionsmätningarna visar att stödet för Moderaterna och alliansen är betydligt starkare bland män än bland kvinnor. Detta bekymrar Fredrik Reinfeldt.
Under valupptakten i Upplands-Väsby förklarade Reinfeldt att han vill vinna de kvinnliga väljarnas förtroende. Bland annat genom satsningar på att minska brott och på skattsänkningar för de som tjänar minst.
Enligt Reinfeldt har regeringen genomfört flera åtgärder som i hög grad gynnat kvinnor.

Ja det är så att åtgärderna ovan är mycket välkomna, men orsakerna till att kvinnor inte känner igen sig i vår politik går ibland djupare än så. För att både män och kvinnor ska känna sig hemma hos oss måste vårt parti PÅ RIKTIGT lyssna in vad kvinnor behöver och vill driva fram.
Jag har tillsammans med många andra moderater gjort en mängd besök på arbetsplatser runtom i landet. Bara inom barnomsorgen har ca 455 besök gjort och samtal förts. Det är så här det måste vara, vi ska träffa människor och utifrån det göra oss en bild av behov och tankar.
Eftersom att jag vet att det är Fredriks uppriktiga försök att arbeta så även i fortsättningen så kommer vi också förhoppningsvis kunna vända trenden att kvinnor vänder sig från oss.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv