2010-02-11

Nattvandrarna.nu


Nattvandrarna.nu är en nationellt baserad organisation som finns i hela Sverige. Runtom i landet finns 185 grupper som nattvandrar regelbundet. Jag träffade deras företrädare härom dagen för att få veta mer om dem. I Linköping har Magnus Nystrand på Harrys m.fl. satsat på att arbeta samman med den här organisationen. Det gör man genom en förening som heter Trygga och Trivsamma Linköping. Initiativet att nattvandra har också funnits i Linköping före det här initiativet. De som bär gula jackor har vandrat i många år och de som nu hakar på bär alltså röda jackor. Ing-Marie Irhede som bär gul jacka fick Stångåstadens trygghetspris 2008 för en bra och långvarig insats som nattvandrare. Mycket bra att så otroligt många vill nattvandra.

Som ansvarigt kommunalråd för trygghetsfrågor kommer jag verka för att nattvandringen uppmuntras, jag vill också se en utveckling av nattvandringen. Det visar sig att många äldre är rädda för att gå ut under den mörka årstiden. skymningsvärdar är nästa steg och varför inte så småningom dagvärdar.
I Österåker har man dagvärdar, det är pensionärer som går runt på skolorna och umgås med barnen på rasterna och äter lunch tillsammans med eleverna. Ett sätt att få unga och gamla att mötas.
http://www.nattvandring.nu/index.asp?identifier=170

Inga kommentarer:

Bloggarkiv