2010-02-07

Författare pressade kvinna på pengar

Det kom en fråga till mig angående ett inlägg jag gjorde den 30/10 2009 och som handlade om två författare Nima Dervish och Emre Güngör som skrivit en bok om hedersrelaterat våld.
De båda författarna ville ge en "objektiv syn på vad hedersrelaterat våld är".
Jag fick en fråga härom dagen med anledning av inlägget:
Anonym sa...
Nima Dervish borde skämmas! Han skriver en bok om hedersrelaterat våld, samtidigt som han hotar och utnyttjar en kvinna sexuellt. (http://www.realtid.se/ArticlePages/201002/03/20100203104824_Realtid135/20100203104824_Realtid135.dbp.asp ). Den stackars kvinnan hade fått utstå misshandel och hot under sitt förra förhållande också. Det är skamligt! Hur ställer du dig till Nimas kvinnoförakt


Ja du "Anonym", inte blir jag särskilt förvånad längre. Polischefer eller journalister, det finns de som är dubbelnaturer överallt. Naturligtvis känner man avsky inför hans osmakliga mail till kvinnan i fråga, kanske är han den försmådde eftersom han tänker visa deras privata bilder och t.o.m. använder könsord i ett av mailen.
Det som inte får hända efter man läst ett sådant mail är att man misstror alla män i fortsättningen som står upp för att det hedersrelaterade våldet måste bekämpas.
Den 16-åriga flickans död, levande begravd i Turkiet, visar att det finns hur mycket som helst att förändra här i världen. Till det behövs både kloka män och kvinnor, Nima måste ta sig en djup funderare över sitt ansvar för den bild han själv byggt upp och nu raserat. Ingen är fullkomlig, men om Nima någonsin vill få förtroende igen måste han jobba med att först be om ursäkt och riktigt börja bearbeta sig själv med det som hänt.
http://www.realtid.se/ArticlePages/201002/03/20100203104824_Realtid135/20100203104824_Realtid135.dbp.asp


6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill bara säga att vi muslimer också motsätter oss Nimas kvinnosyn: http://muslimskaperspektiv.blogspot.com/2010/02/nima-forsvarar-sitt-kvinnoforakt.html

Anonym sa...

Tack för att du tar dig tid att kommentera Nimas beteende. Men han har INTE bett om förlåtelse, utan fortsätter att kränka kvinnan på sin blogg! En muslim (av alla personer!)har skrivit en bra artikel om detta: http://muslimskaperspektiv.blogspot.com/2010/02/nima-forsvarar-sitt-kvinnoforakt.html

Stefan sa...

Ja inte blev det bättre av "förklaringen" som Nima skrev igår på sin blogg.
http://nordicdervish.wordpress.com/2010/02/06/avslojande-godtrogen-forfattare-lanade-ut-pengar-till-trasig-tjej/

Jag blev mycket besviken när han valde att fortsätta förnedra kvinnan istället för att be om ursäkt eller åtminstone försöka förklara sitt agerande.

Precis som polisen "Kapten Klänning" har vi nog här att göra med en opportunistisk varg i fårakläder.

Anonym sa...

Jag anser att Nima bör skämmas för sitt hotfulla uttalande.

Olof sa...

Riktigt osmaklig historia det här med Nima. Jag hoppas att man slipper höra av den typen i fortsättningen.

pajam sa...

Nima är som vilken affärsman som helst, hans aktiva roll mot kvinnoförtryck och hederskultur är bara relativ eftersom han befinner sig här i Sverige där dessa ämnen står i rampljuset. Han har ju helt ärligt visat vad han anser om kvinnor som inte lyder honom till fullo eller som sviker hans förtroende.

Det att han bad om ursäkt till realtids journalist i telefon för att sedan i sin blogg lova att de skulle få betala för det de gjort får honom dessvärre att låta som en "maffiosotyp" som han själv kallar det.

Också tyder dessa faktum på hyckleri av vilka inga borde höra hemma i svensk media.

Bloggarkiv