2010-02-16

Gårdagens strategimöte

Gårdagens strategimöte med polis, åklagarmyndigheten, tingsrätten, frivården, BRIS och Brottsofferjouren mynnade ut i att vi än mer kan gå vidare inom våra samarbetsområden. Vi pratade om ungdomar som vill lämna den brottsliga banan och man ska kunna hjälpa dem ur den. I Mjölby har man provat en ny metod som vi vill se om den inte skulle fungera även i Linköping.
Tidiga insatser och stöd till ungdomar som mobbas togs också upp av BRIS.
BRIS och kommunen kommer tillsammans se över om våra antimobbningsplaner fungerar eller om man behöver komplettera. Troligen är det så, BRIS berättar att de allra flesta samtal man får handlar om mobbning.
Den organiserade brottsligheten kom förstås på tal, polisen för en ojämn kamp, där man får bort brottsligheten kommer den ofta åter i annan form. Men ska absolut inte någon reträttväg tas, polisen och kommunen jobbar samman med skattemyndigheten och andra myndigheter för att hålla så mycket av systematisk brottslighet som bara går. Det kan gälla krogar men också andra branscher där både organiserad brottslighet men också eko-brott sker.
De här strategimötena hålls 2 ggr per år och har blivit ett bra forum för att inte fastna i insatser som tiden springer från.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Bra grejer! Ett vettigt samarbete mellan kommun, rättsväsende och föreningsliv kan lägga en bra grund. Och även om mycket kan göras för att öka tryggheten på kort sikt måste man börja redan i skolorna om man vill uppnå något mer hållbart.

Använder Linköpings skolor sig av evidensbaserade antimobbningsplaner? Det är annars något man borde se till.

Hälsningar, Christian

Unknown sa...

Christian, har du något exempel på ngn skola eller kommun som använder en sådan plan?

Bloggarkiv