2010-07-16

Fortsatta satsningar på trygghet

I Linköping finns ett pågående arbete mellan skola, socialtjänst och polis när det gäller unga. Likaså har allianspartierna startat ett arbete med att engagera föreningar i att nattvandra. Under hösten och under kommande mandatperiod kommer vi jobba vidare och stötta trygghetsfrågorna både inom vår egen verksamhet men också med de utförare som arbetar parallellt med kommunen. Nattvandrarna har redan framfört ideer om att starta "skymningsvärdar". Bakgrunden är att många äldre känner oro för att vistas ute under höst- och vintermånadernas mörka eftermiddagar och kvällar. Oron finns där befogad eller inte.
Kommunen och polisen måste också bli bättre på att föra statistik vidare till äldreorganisationer där man kan se hur brottsstatistiken egentligen ser ut.
vi får inte nöja oss med att bara se tdiningarnas löpsedalar utan verkligen borra oss in i vilka brott som sker.
Tjejouren, kvinnojouren mansjouren BRIS mfl organsiationer förtjänar också ett fördjupat fortsatt samarbete.
Det allra viktigaste är förstås att jobba förebyggande, mitt parti, moderaterna, kommer att verka för ett värdegrundsarbete med ungdomar. Det är något som jag känner brister starkt i vårt samhälle. Bristande respekt för varandra och mobbning är tecken på att värdegrunden länge förbisetts. Vilket samhälle vill vi se, vilka spelregler och uppföranderegeler ska vi ha mot varandra.
Vi får aldrig någon jämställdhet , jämlikhet eller mångfald om vi inte satsar och genomgripande diskuterar varje människas, mänskliga rättigheter.
Trygghet är ett vitt begrepp och spänner över många olika områden. Med allianspartierna vid rodret kommer Linköpingsborna att tillförsäkras fortsatta satsningar och fokus på trygghetsfrågorna.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv