2012-02-10

DJ-repa

Igår besökte jag en sk. DJ-repa, det kan man ju fundera över vad det är. Som tur är så hade jag fått en inbjudan från Johan Johansson som håller i "repan". Det handlar om ungdomar med ett brinnande intresse för musik och för att bli bra DJ:s (förr sa man discjockeys, vet inte om man längre uttalar hela ordet).
Den här verksamheten pågår en gång i veckan på "Skylten", det fantastiska musikhus som ligger i området vid Järnvägsstationen- Värmeverket här i Linköping.
Det var så bra att få träffa de här intresserade ungdomarna och höra vad det vill göra och hur de kan utveckla sitt intresse och bli bättre på vad de kan tillföra musikkonsten. För det är en konst att få låtarna att saxas in i varandra utan att avbryta musiken emellan. Att få takten i den ena låten att inte bryta takten i nästa låt.
Flera ungdomar kom till träffen,det var både tjejer och killar , jag märkte också hur de stöttade varandra till att lyckas. Det här är en stor bransch inom musikområdet och även ett yrke i förlängningen.
DJ-repa på Skylten

Inga kommentarer:

Bloggarkiv