2008-12-28

Fredriks Jultal

Statsministerns jultal innheöll till stor del en diskussion om den ökande brottsligheten och vad som kan göras för att motverka brott i framtiden.

I Linköping kommer snart en överenskommelse att skrivas under mellan polis och kommun som har till syfte att begränsa ungdomars inträde i brottslighet. Det har redan påbörjats ett arbete föra att både kommun och polis ska ha samma ingångsbild av läget, men snart kommer vi alltså också att formalisera det hela.

Det är en god början på något som måste ske, våra ungdomar är mer värda än att skaffa sig ett liv som inte leder någonstans - mer än till ökat utanförskap.Jag ser fram mot att blicka in i ungdomspaketet som helhet.

Våra närpoliser som garanterar lokalkännedom. En del poliser menar trots det att kvarterspoliserna var de som verkligen kunde sina områden och att det är till kvarterspoliser man borde tillbaka till. Hur än polisen väljer att formera sina led - vet jag och många med mig att målet måste vara att så snabbt som möjligt ta tag i ungdomar som kommer snett. Vi i kommunerna måste vara tydliga och delta i arbetet. Att utreda det som händer - även om man är under 15 år ska vara ett krav. Brottsoffren-ofta andra ungdomar, måste känna av att vuxna bryr sig.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv