2010-05-11

Klipp från presstjänsten och ett grattis till Gunnar Kanevad

Träsnidare Gunnar Kanevad blir årets hedersborgare i Gamla Linköping, för sitt unika konsthantverk, som han bedrivit sedan 1960-talet.
Utnämningen av årets Hedersborgare i Gamla Linköping äger rum klockan 12.00 på Kristi Himmelsfärdsdag, torsdag den 13 maj, i samband med den Westmanska Vagnparaden. Paraden startar direkt efter utnämningen och redan klockan 11.00 visas precisionskörning med häst och vagn. Platsen är Valla friluftsområde, vid Tekniska Verkens museum.

Det är den Westman-Wernerska stiftelsen för Gamla Linköping som utser Hedersborgare och det är andra året utmärkelsen delas ut. Gunnar Kanevad blir Hedersborgare 2010 med motiveringen:

”Gunnar Kanevad har med sin unika konsthantverkliga verksamhet i Gamla Linköping sedan 1960-talets början under mycket lång tid på ett nästan symbiotiskt kommit sätt kommit att förknippas med Gamla Linköping. Hans träsnideri har verksamt bidragit till att locka besökare och göra Friluftsmuseet Gamla Linköping känt utanför Linköpings och Sveriges gränser. Gunnar Kanevad har på ett exemplariskt sätt tillfört Gamla Linköping betydelsefull kvalitet och verksamhet.”
Presstjänsten genom infomaster A-L R Årets Hedersborgare utsedd

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi tackar Vallavagnarnas vänner för ett utmärkt arrangemang som vanligt trots regnet!

Vice Borgmästaren Patrick Vigren (kd) med familj som hade glädjen att åka med Eloona Karlssons Wurst

Bloggarkiv