2008-05-18

Många nya doktorer i Linköping

På professorsinstallationen och doktorspromotionen igår i Konsert & Kongress fördes många över den symboliska bron av promotor (den som utför själva invigningen av var och en av de nya professorerna och doktorerna). Stoltheten hos de utnämnda gick inte att ta miste på, en väninna till mig, Madeleine Cocozza, som disputerade tidigare i år, var synnerligen allvarlig och tagen av stundens storhet. Det hon naturligtvis bortsåg från då var att hennes eget arbete var det som egentligen var det stora! Allt arbete som hon och de andra lagt ned under åratal, det slit som både de och deras familjer fått känna av, det är storhet i allra hösta grad.
Landvinningar som uppnås och de nya insikter en avhandling ändå kan föra med med sig, utvecklar både de som arbetar med frågorna men även oss andra som står bredvid.
Jag skulle önska att våra lokala journalister alltmer tog upp avhandlingar för att intressera en större allmänhet och även inspirera andra till att ta samma initiativ och våga tro på en forskningsbana.
Grattis Madde och övriga!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv