2008-12-08

Tiggare

När vi senast hade ett besök från Italien, Pioltello, berättade borgmästaren där om stora problem med tiggare, speciellt romer som kommer från Balkan. Samma sak diskuteras här i Geneve just nu.
Lyon, Geneve, Ljubljiana har alla flera hundra romer som kommit på senaste tiden för att söka sig en bättre tillvaro. Ofta försörjer de sig på att tigga och debatten här handlar om man ska förbjuda tiggeri eller inte.
På eftermiddagen kommer "Rätten till Social integration".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, sedan jag började arbeta i Linköpings City i sepmteber ser jag i princip varje lunch en eller ett par kvinnor av för mig okänt ursprung, som sitter med utsträckta händer och tigger. Det är med säkerhet en droppe i havet i jämförelse med andra europeiska städer, men likväl är det tragiskt att se. Är det bara jag som noterat att detta dykt upp i vår stadsbild?

Unknown sa...

Jo , jag har sett några tiggare och även en uteliggare vilket som tur är ganska ovanligt här i Linköping. Vi har flera frivilligorganisationer som fångar upp de här människorna men även några som kommunen gör beställningar till. Troligtvis kommer vi få se flera tiggare, i Stockholm finns det de som helt försörjer sig på att tigga. I Sverige ska dock ingen behöva tigga för att klar sin försörjning.

Bloggarkiv