2009-01-13

Nazistflaggor och brännande av Israels flagga

läste i Svenska Dagbladet imorse att socialdemokrater runt om landet, däribland socialdemokrater i Norrköping, demonstrerat mot kriget i Gaza tillsammans med Hamas och Hizbollah och dessutom tillsammans med nazister samt deras flaggor.
Man häpnar och blir mycket undrande över hur något sådant kan hända.
Bara för 2 månader sedan bedyrade socialdemokrater runtom i landet sin övertygelse om att de ville minnas Kristallnatten och starten av judeförföljelsen.
Kristallnattens ihågkommande här i Linköping i november månad genomfördes utan att någon flagga fanns med i demonstrationståget. Alla partier i fullmäktige tågade tillsammans och budskapet var att vi inte vill ha någon främlingsfientlighet i vår stad ej heller någon annanstans.
Utan några flaggor alltså, dock var budskapet tydligt, genom den banderoll som berättade att alla i tåget var emot främlingsfientlighet.
Samma förfaringssätt skulle kunna ha praktiserats i demonstrationerna mot det just nu pågående kriget, man kunde valt en banderoll som berättat att man kräver att kriget i Gaza avslutas. Istället väljer (s) att med öppna ögon tåga tillsammans med nazister och de företrädare som vill utplåna Israel .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att man kan demonstrera om två olika syften. Socialdemokraterna demonstrerade mot kriget i Israel och Palestina och inte för att Socialdemokraterna har något emot Israel eller Palestina eller för att de är främlingsfientliga på något sätt. Det kan du inte påstå.
Medan nu misstänker jag att nazisterna demonstrerade mot Israel och den historien som vi alla läst i skolan om. Sedan att nazister och Socialdemokrater råkade var vid samma torg eller samma stad är en anna sak. Det tycker jag.

Anonym sa...

Ja man kan ju hoppas att det var av kunskapsbrist som Stjernkvist m fl stoltserade under Hamas och Hizbollah flaggor, om inte, så har S markerat sitt ställningstagande.

Bloggarkiv