2009-01-20

Wallenbergska våningen

Om några månader är vi klara att "flytta in" i Wallenbergska våningen tillsammans med flera andra stora företag i Linköping. Meningen är att vi ska förhyra den våning som Andre Oscar Wallenberg föddes i. Huset med lägenheten ligger i Gamla Linköping som ju är en fantastisk miljö.

A. O.Wallenberg blev förmögen och känd efter att ha blivit både riksdagsman, företagare, bankman och förespråkare för kvinnlig rösträtt m.m. Han föddes år 1816 och dog år 1886. Efter en ide av Gunnar Elfström ger nu lägenheten alltså ännu en möjlighet till marknadsföring av Gamla Linköping och förstås en plats där vi kan ta emot besök från när och fjärran.

Som det ser ut nu har Linköpings Kommun inte möjlighet att bjuda gäster till lunch eller middag i Stadshuset. Det finns helt enkelt inte någon lokal som är anpassad till det. I Wallenbergska våningen får vi möjlighet att både bjuda till ett informationsmöte och lunch på en gång.

Ska vi exempelvis bjuda utländska gäster idag är vi alltid hänvisade till en lunchrestaurang.

Nu kan vi snart ordna med catering från samma eller annan restaurang och också sitta ned med våra gäster i avskildhet samtidigt som vi kan marknadsföra Linköpings kvaliteter. A. O. Wallenberg kanske inte är så känd, men förstås är han anfader till familjen Wallenberg som idag bl.a. äger Investor. http://sv.wikipedia.org/wiki/Wallenberg

Inga kommentarer:

Bloggarkiv