2010-06-02

Liten flicka på vift och effektivt polisarbete

Idag stötte jag på en liten flicka på vift, hon ville bada och tänkte ta sig en cykeltur till badet. Flickan var alldeles för liten för att ge sig ut på egen hand, och hon hade förstås hittat på utflykten alldeles själv.

Jag och en annan kvinna försökte hitta hennes föräldrar via 118118, vi lyckades dåligt och den lilla försökte själv berätta var hon bodde.
Vi åkte till adressen men inte heller det gav något. Då fick vi en ny adress som tips. Vi ringde 118118 igen, inget napp den gången heller.
Så vi bestämde oss slutligen att ringa polisen! Samtidigt kom en ung pojke som letade efter flickan och berättade att mamman var väldigt orolig. Det visade det sig sedan att polisen redan ryckt ut och letat efter flickan, alla patruller var varnade! Väldigt bra och förtroendegivande, och jag lärde mig att vid ett liknande tillfälle INTE försöka leta upp anhöriga på egen hand utan att GENAST ringa polisen.
Ett lyckligt slut blev det trots allt!
Tack du unga kille på röda "cykeln" som hjälpte till att åka runt och leta efter flickan. Du är dagens hjälte i Linköping!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv