2011-01-26

Ägardialoger

Under några dagar har vi som sitter som styrelseledamöter i Linköpings Stadshus haft sk. ägardialoger med våra dotterbolag. Tekniska Verken, Stångåstaden och Linköpings Kommunala Fastigheter är tre bolag som vi träffat hittills, ja jag menar deras VD:ar och styrelsepresidum.
Utvecklingen för bolagen ser positiv ut och alla tre bolagen arbetar med både att förvalta, investera i nytt men också arbeta med hållbarhet och miljöfrågor. Inte så märkligt i sig kanske men visst är det viktigt att kommunala bolag ligger rätt i tiden och är de allra bästa att jobba med hållbarhet och samtidigt ha en dialog med sina hyresgäster, företagskunder eller vem än deras kunder är.
Stora frågor för Linköping och som ligger i luften och som inte än fått något svar är när den nya ridanläggningen ska påbörjas, var den nya simhallen ska ligga och hur området vid Cloetta Center ska utvecklas. Att vi kommer få fler hyreslägenheter de närmsta åren är redan planerat och att Tekniska Verken har utvecklats till en av Linköpings sputspetsar i miljöteknik är ju också en fjäder i hatten.
Med andra ord känns det just nu riktigt som om Linköpings tätort är på väg att växa precis som vi vill, bli mer runt till formen och att behålla den miljö- och hållbarhetsinriktning som präglat staden och kommunen sedan 50 år.


   

Inga kommentarer:

Bloggarkiv