2011-04-01

Grattis till Flygvapenmuseum som tog priset

Konkurrenterna fick ge vika vilket inte förvånar eftersom att flygvapenmuseum skildrar Sveriges historia än just bara flygplan. Flygvapenmuseum i Linköping är ett enastående storslaget museum som skildrar vardagsliv och enskilda stora händelser i en kombination som gör att man vill komma tillbaka. De lite äldre herrar som vårdar och guidar är en stor tillgång till helhetsintrycket, de älskar flygplanen och kan sin historia grundligt.
Det är riktigt roligt att få gratulera till priset!
Jag besökte Medeltismuseét som var en konkurrent i slutomgången. Det var ett fantastiskt bra museum och mycket levande det också. De hade också engagerade guider som berättar om vardagen på medeltiden får tidsskildringen liv.
Dagens museum har så mycket mer att ge än att bara visa döda föremål, det är roligt att se hur fler och fler hakar på och ger besökarna upplevelser. Tursismen är en av de näringar som Sverige har en stor potential att utveckla. Vi har levt på vår vackra natur i många år, men kan vi också lägga till kultur och mat så kan vi hitta en ännu större marknad att locka hit.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv