2014-09-04

Utmärkt Betyg!


 

Linköpings kommun

 

Utmärkt betyg för Friluftsmuseet Gamla Linköping

Linköpings kommun - 2014-09-04 08:00 CEST
Lysande, utmärkt och mycket bra. Swedish Welcome, en oberoende aktör inom turismområdet, ger Friluftsmuseet Gamla Linköping mycket bra betyg.
Swedish Welcome certifierar och genomför professionella bedömningar av boenden och upplevelser. Under juni 2014 gjorde Swedish Welcome ett oanmält besök i Friluftsmuseet Gamla Linköping där de bedömde drygt 100 aspekter av upplevelsen. Swedish Welcome har även tagit del av rutiner, styrdokument, säkerhetsinstruktioner med mera.
Friluftsmuseet fick betyget Enastående för Trygghet, samt Ledning och styrning. Gästvänlighet, information och städning rankades även mycket högt med betyget Utmärkt.
- Jätteroligt. Det är ett kvitto på det kvalitetsarbete som påbörjades när kultur- och fritidsnämnden fick ansvar för Gamla Linköping 2009. Det goda resultatet beror dels på politisk satsning, dels på gott utvecklingsarbete av personalen, säger kultur- och fritidschef Karin Semberg.
Under vistelsen besökte Swedish Welcome museets alla tre delar (stadskvarteren, Valla gård och Vallaskogen) med tillhörande museer, butiker, serveringar och utomhusområden.
De två boende som finns på området ingår inte i bedömningen. Inte heller Mjellerumsgården, eftersom den inte är öppen under sommarmånaderna.
– Vi är väldigt glada över det fina resultat vi fått från Swedish Welcome, säger museichef Tina Karlsson. Rapporten innehåller också flera goda råd, som vi tar med oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete.
Swedish Welcome är en oberoende aktör som tillsammans med sina medlemmar vill bidra till bättre gästupplevelser och en hållbar utveckling av svensk turism.
Foto: Friluftsmuseet Gamla Linköping
För mer information kontakta Tina Karlsson, museichef, Friluftsmuseet Gamla Linköping, telefon 013-20 66 61 eller Karin Semberg, kultur- och fritidschef, telefon 013-20 73 11 
Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.
 
 

Resurslänkar

 
 

Relaterat material

Bilder

Ejvp7ssyhaze71ecbmxn

Friluftsmuseet Gamla Linköping erbjuder utmärkta upplevelser


Storlek  4,54 MB     Filformat  .jpg
Bildmått  5906 x 4429 pixlar
 

Dokument

Bedömning av Friluftsmuseet Gamla Linköping

2014-09-04 08:00 CEST

Inga kommentarer:

Bloggarkiv