2008-06-11

Kanaldirektören

Claes-Göran Österlund berättade igår kväll vid Malfors brygga om Göta kanal och om Baltzar von Platens liv och livsverk. För den som vill veta lite både om sin historia och göra jämförelser med nutid är kanalens färdigställande ett bra exempel. Infrastruktur hur den än ser ut, verkar vara något som engagerar både nu som då. Många av dem som satsade pengar i kanalen fick inte den utdelning som förväntades. Istället blev det många nya beslut om att tillskjuta mer pengar, lite i taget.
Dagens diskussioner om järnväg kontra vägar, broar och båtlyft eller vad det än handlar om, färgas av att projekten inte alltid direkt kan förklaras lönsamma, men vi behöver satsningar på en bra och länge hållande infrastruktur, för landets framtid.
Claes-Göran Österlund har som den idérika person han är, lyckats att återuppliva Göta kanal ur sin slummer. Hans iver att få de som bor längs kanalen att vilja besöka den och vara stolt över , liksom den utåtriktade marknadsföringen mot turister, såväl långväga eller svenskar, har lett till en ökad aktivitet längs hela sträckningen. Än är det inte slut, många av hans ideer kommer vi se klara om några år. Visst är Claes-Göran en bra kandidat till att bli ny landshövding i Östergötland nästa år!?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv