2008-09-20

Flint

Imorse träffade jag en grupp med journalister från Flint, Michigan, USA. Journalisterna är på en kunskapsresa för att förbereda vår kungs besök angående "Alternative Energy", Detroit, Michigan.
Linköpings kunskap om miljöteknik är ju inte någon dagsslända och har växt i omfattninge under många år. Inom fjärrvärmeområdet började Linköping lägga ledningar redan 1954 och har idag ett nät som omfattar imponerande 500 kilometer! Inte undra på att det finns en nyfikenhet på hur man har kunnat enas politskt om denna långsiktiga satsning. För det är ju¨så att det finns andra kommuner och städer i Sverige som också varit intresserade, men inte lyckats se de fördelarna, kanske har man fokuserat på kostnadssidan.
Hur som helst de här journalister och TV-Teamen kommer nu under dagen att göra studiebesök på Gärstadverken och säkert också på biogasanläggningen. Michigan har tappat mellan 400.000 och 500.000 jobb under en tidsperiod, och behöver hitta nya idéer för statens fortlevnad.
Varför inte inom miljöteknikområdet? Våra Linköpingsbolag Useitall och Swedish Biogas International kan säkert vara intressera Flintborna och övriga i Michigan.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv