2008-09-20

Medborgarservice

Likvärdighet i service är något som ska gälla hela kommunen. Inom kort kommer ett delbetänkande från regeringens utredare som gäller kommunens och statliga myndigheters samlade service, som just tar upp frågan.
Problemet är idag att ingen har det totala greppet över vilken service som skärs bort eller stannar kvar i våra tätorter och ännu mindre i landsbygd och glesbygd.
Var ska medborgarna ta vägen med sina frågor när ingen har riktig koll. Nätet är till stor hjälp förstås , men många har fortfarande inte datorer och är säkert heller inte intresserade av att köpa en dator. Frågan är inte lätt att besvara men i delbetänkandet får vi säkert se tankar om att en myndighet och ytterst regeringen och riksdag får ta ansvaret.
I Linköping har vi förgäves letat lokaler under en lång tid nu, kanske kan vi snart gå i mål. Vi har tittat på en bra lokal som jag tror skulle passa som handsken men vi måste också tänka på att vi inte kan stå med andra tomma lokaler. Jag tror inte på att sitta och vänta på att den här eller andra utredningar ska bli klar. Då är det bättre att börja och bjuda in andra aktörer till att delta om de kan och vill. Inget kommer sannolikt heller att hindra vår framtida service att innehålla både offentliga utförare men även också privata.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv