2008-11-27

Hektiska dagar

Det har nu varit några hektiska dagar med dels budgetmöte i fullmäktige där vi klubbade skattekronan för nästa år och budgeten för två år. Skattekronan blir oförändrad 20,40 kr, det är alltså den del som belöper på kommunen.

Dels träffade jag igår EU-parlamentariker vid järnvägsstationen tillsammans med kommunalråd både från Linköping och Norrköping. Vi åkte till Gärstadverket och senare Biogasanläggningen. På eftermiddagen besökte parlamentarikerna Saab för att höra om verksamheten där. Parlamentarikerna tillhör ett av EU:s utskott och är extremt viktiga att få visa allt vad vi kan erbjuda i Linköping av miljöarbete och det arbete som pågår på Saab, där ett utvecklingssamararbete pågår för att nå bättre en miljö i luften.

Samma eftermiddag överlämnades också till FMV från Saab det sista exemplaret i en serie av 204 flygplan. Överlämnadet genomfördes i en cermoni där många Saab-anknutna personer deltog. Bl.a. höll fd. ordförande Sten Gustafsson ett intressant tal där han berättade om hur Gripenaffären med FMV tillkom för cirka 30 år sedan.
Till sist ett medlemsmöte med moderater i Askeby-Åkerbo.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv