2009-05-23

15 dagar kvar - Torget

Idag finns vi på Stora Torget i Linköping för att under en stund få berätta vad vi tycker är viktigast i EU-valet. Alla partier kommer finnas där under en halvtimma var.
Jag tänker ta upp både det ena och det andra men viktigast är miljö och klimatfrågan. Jobben och hur de ska komma tillbaka till Europa samt den gränsöverskridande brottsligheten.
Att jobben är viktiga betyder också att vi måse lägga en del pengar på forskning för att sedan kunna erövra nya områden att skapa arbete runt.
Så här skriver Moderaternas förstanamn till EU-kommisiisonens ordförande José Manuel Barroso:
EU måste våga tänka långsiktigt, trots finanskrisen, och storsatsa på forskningen. Publicerad 22 maj 2009 16:21 Uppdaterad Fri May 22 16:24:11 CEST 2009

Med målet att EU ska ta täten ut ur krisen vill Gunnar Hökmark ta tio procent från jordbruksbudgeten och i stället lägga på forskning. En sådan omfördelning skulle innebära att forskningsmedlen ökar från 60 till 160 miljarder euro, enligt Hökmarks beräkningar. För Sveriges del skulle anslagen öka från 2,8 miljarder kronor till 8,4 miljarder kronor, enligt Sebastian Carlsson, pressekreterare hos Moderaterna.
Stockholm TT

Inga kommentarer:

Bloggarkiv