2009-05-22

16 dagar kvar till valet - våra huvudfrågor


Jobb
Den globala finanskrisen riskerar att få långvariga konsekvenser på både sysselsättning och tillväxt. På samma sätt som Moderaterna driver på för att minska utanförskapet i Sverige vill vi minska utanförskapet i hela EU.EU:s framtida konkurrenskraft ska varken bygga på gamla meriter eller låga löner. I stället ska den globala konkurrensen mötas med hög kunskapsnivå och välutvecklade företag. Genom att minska byråkratin, ta bort onödiga regler och öka rörligheten över gränserna kan fler jobb skapas i hela Europa.Ordning och reda ska alltid gälla på svensk arbetsmarknad. Det är viktigt att människor som kommer till Sverige för att arbeta möts av trygga och goda villkor. Vi värnar den svenska modellen och tycker inte att EU ska bestämma över vår arbetsmarknadspolitik.

Brott
Grov organiserad brottslighet såsom människosmuggling och narkotikahandel är problem vars konsekvenser drabbar invånarna i alla EU:s medlemsländer.När brottslingar kan röra sig fritt över nationsgränserna krävs det också att polisen och åklagarna i olika länder kan samarbeta utan att hindras av onödig byråkrati. Därför vill vi stärka det europeiska polissamarbetet och förbättra utbytet av information mellan medlemsländerna.Sveriges röst behövs för att vinna striden mot de krafter som vill göra narkotikan rumsren i Europa.

Flyktingpolitik
De senaste åren har antalet asylsökande till Sverige ökat. Samtidigt har trenden varit nedåtgående i övriga Europa. Det är viktigt att hela EU tar ansvar för det internationella flyktingskyddet. Därför vill vi se en gemensam asyl- och migrationspolitik inom EU så snart som möjligt.Med en gemensam flyktingpolitik kan EU-länderna tillsammans ta ett större ansvar med en jämnare fördelning sinsemellan.Vi vill att asylpolitiken i EU ska vara human, rättssäker och generös. Sverige ska fortsätta vara samvetet i EU:s globala arbete.

Vi moderater är fast beslutna att ta ansvar för Europas ekonomi för att ta oss ut ur krisen. Rätt politik nu säkrar och stärker vår konkurrenskraft i världen. Avgörande för att nå resultat är att driva en ansvarsfull ekonomisk politik i hela EU och aldrig riskera statsfinanserna.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv