2009-05-15

Dag 7 - 15 maj forts

http://www.nt.se/finspang/artikel.aspx?articleid=5228005

I Finspång kom polisen och mötte mig när jag skulle träffa väljare. En koll bara sa de, kanske sätter EU-valet lite andra krav på polisbevakning.
Det blev emellertid väldigt lugnt. Vi stod utanför systembolaget som förstås hade en strid ström av kunder , särskilt under lunchtid. En man från Bosnien pratade mycket om behovet av att
behålla freden i Europa. Han berättade också hur det var att bli utan el, vatten och mat, hur kämpigt det var att vara hungrig och sjuk när man inte kunde lita på någon.
Att återvända var inget alternativ för honom, ingen vettig infrastruktur finns eller något jobb var hans slutsats. Det säger mig att EU måste fortsätta med konflikthantering var helst en konflikt den uppstår. http://folkbladet.se/nyheter/finspang/artikel.aspx?articleid=4881833
http://www.nt.se/finspang/artikel.aspx?articleid=5228005

Efter lunchen åkte vi till KL Indusri i Grytgöl och fick en visning av Kersti Thor, http://www.kl-industri.se/. Företaget startade 1946 och är ett konkurrenskraftigt företag inom Elstationsmarknaden. Man satsar bla på vindkraftsel.
http://www.kl-industri.se/?i=7&hkatref=7&ukatref=169&id=607&showPage=news .

Inga kommentarer:

Bloggarkiv